Görkemli bir törenle açıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Görkemli bir törenle açıldı
A
a

Atatürk Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi'nin açılış konserinde, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve konuk solist olarak sanatçı Fatih Erkoç sah

Sütiş Eskişehir
Atatürk Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi'nin açılış konserinde, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve konuk solist olarak sanatçı Fatih Erkoç sahne aldı.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentin İstanbul'dan sonra kültür ve sanat merkezi olarak kullanılan sahneler bakımından Türkiye'nin ikinci büyük şehri olduğunu belirterek, sanata olan ilginin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.
Salonun bin 200 kişilik olduğunu, bir küçük sahne, sanat çalıştay odaları ve sanat galerileri ile 3 katlı otopark bulunduğunu dile getiren Büyükerşen, "Burası Eskişehir'in kongre turizminde de gelişmesi için imkan olarak düşünülmelidir" dedi.
Kentle ilgili diğer projelerini anlatan Büyükerşen, şöyle konuştu:
"Ocak ayında Eskişehirlilere bir yeni yıl hediyesi sunacağız. Avrupa'daki şehirlerin ayarında bir su altı dünyası açıyoruz. Köpek balığından her türlü su canlısının sergilendiği su altı dünyası, sizleri cezbedecek. Ayrıca Sazova'da bulunan Uzay Evi'ni de üç boyutlu hale getiriyoruz. Yine Sazova'da su altı dünyasının yanındaki boş araziye nisan ayında bir hayvanat bahçesi açacağız. Bahçenin yanına da vahşi hayvanlar için safari parkı yapılacak. Bu da yaz aylarında tamamlanacak. Bunun yanı sıra şubat ayında hidroterapi merkezi açıyoruz. Eskişehir, Avrupa'nın en güzel şehirlerinden eksik kalmayacak bir hale gelecek."
Daha sonra Ender Sakpınar şefliğinde Büyükşehir Senfoni Orkestrası, Batı Yakası Hikayesinden "Mambo" adlı içinde dansların da yer aldığı eserle sahne aldı. Orkestra eşliğinde Fatih Erkoç, sevilen şarkılarından oluşan konser verdi.
Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği konsere, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin ile çok sayıda davetli katıldı. (AA)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi