Gençlik Kampı sürüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gençlik Kampı sürüyor
A
a

Memleket Sevdalıları Derneği’nin, Tepebaşı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile tarihi Hamidiye Köy Enstitüsü’nde gerçekleştirdiği genç

Sütiş Eskişehir
Memleket Sevdalıları Derneği’nin, Tepebaşı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile tarihi Hamidiye Köy Enstitüsü’nde gerçekleştirdiği gençlik kampı devam ederken, kampın önceki günkü konuğu gazetemiz yazarı ve Kent Ozanı program yapımcısı Şinasi Kula oldu.
 
Köy Enstitülerinin eğitim ve yaşam felsefesini uygulayan gençler kampta, çevre temizliği ve bakım yaparak alanın korunmasını sağlarken, gün içerisinde konukların katıldığı söyleşilerle sosyal aktiviteler gerçekleştiriyor.
Memleket Sevdalıları Derneği Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Şavlukbaş, kampla ilgili, “Gençler için düzenlediğimiz bu kampın özellikle aydınlanma kalesi olan Köy Enstitüsünde yapılmasını istedik. Bize bu olanağı sağlayan ilçe kaymakamlığına, Yunus Emre Öğretmen Lisesi Müdürlüğü ve okul aile birliğine, bize bu imkanları sağlayan Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” dedi. Gençlerin bir haftalık süreçte sosyal aktiviteler, söyleşiler ile birlikte Köy Enstitülerinin pratiğini, alanın bakım ve temizliğini yaparak yaşayacaklarını da belirten Şavlukbaş, “Bu tarihi alanın bir eğitim müzesine çevrilerek korunarak yaşatılması en büyük dileğimiz” dedi. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi