Geleneksel kıyafetle konferans

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Geleneksel kıyafetle konferans
A
a

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti etkinlikleri kapsamında "Geleneksel Türk Sporları Günleri"

Sütiş Eskişehir
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti etkinlikleri kapsamında "Geleneksel Türk Sporları Günleri" dolayısıyla konferans verildi.
 
 
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde etkinlik kapsamında verilen konferansta, Türklerde atlı okçuluk konusu katılımcılara anlatıldı. Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Hilmi Arıç, okçuluğun insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirtti. Arıç, ‘‘Türklerde okçuluk, adeta Türk milletinin karakterini şekillendiren bir hal aldı. En yaygın silahlardan olan okçuluk, Hazreti Adem’den bugüne kadar kullanılmakta, kılıç henüz Amerika'da yokken, insanın olduğu ok ve yayın bulunmadığı coğrafya neredeyse yok gibidir. Okun ve yayın ön plana çıktığı medeniyetler, Mezopotamya'da özellikle yer almıştır ve savaşlarda çok eski bir silah olarak kullanılmaya başlanmıştır. Orta Asya'da Türk kavimleri savaşlarında oku ve yayı batıdan daha farklı özellikle at belinde ve hatta yakın mesafede kullanmıştır. Bir süredir unutulan okçuluk, günümüzde okçuluğa gönül verenler sayesinde yeniden canlanmaya başladı" dedi. (HM)
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi