Eskişehirlilere önemli çağrı: Tarihi geçmiş ilaçları bu noktalara bırakın!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirlilere önemli çağrı: Tarihi geçmiş ilaçları bu noktalara bırakın!
A
a

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi ve 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası iş birliğinde gerçekleştirilen çalışma ile atık ilaçların çevreyi kirletmesi önleniyor. 2024’ün ilk 6 aylık döneminde 40 eczaneye yerleştirilen kutular ile 2 ton atık ilaç imha edildi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi ve 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası iş birliğinde yapılan çalışma ile kullanım ömrünü doldurmuş evsel atık ilaçlar çöpe gitmiyor.

Atık ilaç toplama noktası olarak belirlenen 40 eczane aracılığı ile ilaçlar, Eylül 2020’den bu yana çevreyi kirletmeden imha ediliyor. Tepebaşı ilçesi genelinde faaliyet gösteren, atık ilaç toplama noktası olarak belirlenen 40 eczaneye yerleştirilen atık ilaç geri dönüşüm kutusu aracılığı ile vatandaşların evlerinde yer alan kullanım ömrünü doldurmuş, bertaraf edilmesi gereken atık ilaçlar toplanıyor.  İlçe genelinde vatandaşların da ilgi gösterdiği atık toplama hizmeti ile 2024 yılı Ocak-Mart-Nisan-Mayıs ve Haziran arası 6 aylık dönemde 2 ton kg atık ilaç toplandı.

Atık ilaçlar bertaraf tesisine gönderilerek imha edildi. Belediye yetkilileri de tüm vatandaşları, atık ilaçlarını toplama kutularına atarak çevreye sahip çıkmaya davet ediyor.

Tepebaşı bölgesinde atık ilaç kutusu bulunan eczaneler ise şöyle: “Toprak Eczanesi, Neriman Eczanesi, Berin Eczanesi, Naz Eczanesi İkizler Eczanesi, Selenin Eczanesi, Günaydın Eczanesi, Harmancı Eczanesi, İrem Demir Eczanesi, Söğüt Eczanesi, Gülce Eczanesi, Halk Eczanesi, Aslantaş Eczanesi, Özgür Eczanesi, Mabel Eczanesi, Limon Eczanesi, Soydaş Eczanesi, İlknurun Eczanesi, Geçit Eczanesi, Nehir Eczanesi, Fidan Eczanesi, Sunay Eczanesi, Hakan Eczanesi, Güven Eczanesi, Gülsev Eczanesi, Kumlubel Eczanesi, Rüya Eczanesi, Onur Eczanesi, Ayça Eczanesi, Kökden Eczanesi, Ecem Eczanesi, Ada Eczanesi, İpekçi Eczanesi, Akbulut Eczanesi, Ahsen Eczanesi, Sıhhat Eczanesi, Ar Eczanesi, Özver Eczanesi, Metin Eczanesi.”

 
Kaynak : BÜLTEN
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi