Eşinin av tutkusu kuş ressam yaptı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eşinin av tutkusu  kuş ressam yaptı
A
a

Osmanlı Devleti döneminden kalma barutların, eski kapsüllerin de bulunduğu 100-150 yıllık av malzemelerinin yanı sıra 1936 yılından günümüze bu konuda

Sütiş Eskişehir
Osmanlı Devleti döneminden kalma barutların, eski kapsüllerin de bulunduğu 100-150 yıllık av malzemelerinin yanı sıra 1936 yılından günümüze bu konudaki yayınları toplayan ve 48 yıldır avcılıkla uğraşan diş hekimi İnan Vardar'ın (70) av tutkusu, eşini Türkiye'nin ilk av kuşu ressamı yaptı.
 
Vardar'ın eşi Handan Vardar, yaptığı açıklamada, eşiyle evlendikten sonra İstanbul'dan Eskişehir geldiğini belirterek, o dönemde av hayvanları hakkında hiçbir bilgisinin bulunmadığını kaydetti.Evlendikten sonra hayatına av hayvanlarının dahil olduğunu ifade eden Vardar, şöyle konuştu:
"Eşim, ilk kez beni ava götürdüğünde yanında olmamdan dolayı sıkıldı. Bana 'sen şuralarda dolaş' dedi. Doğada tek başıma kalmadığımda çok şaşırdım. Yürümüye başladım. Eşim çalıların arasında kayboldu. Peşinden koşarken beni vuracağından çok korkmuştum. Eşim, avcılıkla o kadar içiçe yaşıyor ki benim av kuşlarının Türkçe ve Latince isimlerini ezberlememi istedi. Her yemekte bana kuşların isimlerini sordu. Eşimin avcılık hobisini o kadar sevdim ki bunun sanat yönünü geliştirdim. Av kuşlarının resimlerini yapmaya başladım. Resmederken yanlışlık yapmamak için kuşların bütün telek tüylerini saydırıyordum. Av kuşlarının detaylarda gizli olduğunu fark ettim. Doğal renkler olmasına dikkat ettim. Av kuşlarının yaklaşık 60 resmini yaptım. Resimlerimi TÜYAP ve Eskişehir Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergiledim."
Vardar, bir avcının eşi olmanın çok zorlu olduğuna değinerek, "Hafta sonu yalnız oluyorsunuz. Ben de yalnızlığımı resimle kapattım. Birbirimize saygı duyuyoruz. Eşimi 40 yıl her zaman güler yüzle ava yolladım. Hiçbir zaman 'gitme' demedim" diye konuştu.
 
“TÜRKİYE ÇAPINDA RESSAM”
 
İnan Vardar da avcılığın kendisi için adeta yaşam biçimi haline geldiğine işaret ederek, iş ve aile hayatının ava endeksli olduğunu vurguladı.
Eşinin ve çocuklarının av konusunda fedakarlık yaptığını anlatan Vardar, "Yıllarca her hafta sonu ava gittim. Büyük bir fedakarlık gösterdiler. Eşim de yıllar sonra av kuşlarını resmetti. Eşim, Türkiye çapında bir ressam. Resimleri çok yerde değerini buluyor. Kendim de avla ilgili sanat çalışmaları yapıyorum. Resimler, seramik çalışmaları gerçekleştiriyorum. Çeşitli dergilere ve gazetelere av hakkında yazıyorum" dedi. (AA)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi