Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu büyüledi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu büyüledi
A
a

Anadolu Üniversitesi Halkbilim Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen “Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu Gösterisi” Anadolu Üniversitesi S

Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi Halkbilim Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen “Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu Gösterisi” Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu’da izleyici karşısına çıktı.
 
Açılış konuşmasını yapan Halk Dansları Topluluğu Birim Sorumlusu Okutman Mehmet Bektaş Tuncer “Halk dansları ve halk müziği yaşamın farklı alanlarına ait değerlerimiz ve kıymetlerimiz konusunda zengin bir çevreye sahiptir. Bizi özel kılan, diğerlerinden ayıran ya da ortak kılan bu kültürel göstermelerimiz kim olduğumuzu anlatmaktadır.” dedi. Halkbilim Araştırmaları Merkezi olarak gençlere ve çocuklara bu değerleri aktarmayı amaç edindiklerini söyleyen Tuncer, 1999 yılından beri 9-15 arası yaş gruplarından oluşan öğrencilerle her yıl farklı bir repertuvar oluşturduklarını ve Anadolu Üniversitesi Halk Dansları Topluluğunun çalışmalarının öğretim elemanları tarafından sürdürüldüğünü belirtti.
 
GELECEĞİN DANSÇILARI
 
Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu Gösterisini Halkbilim Araştırmaları Merkezinin çok büyük bir hizmeti olarak değerlendiren Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Gündoğan “Çocuklarımızı görmekten mutluluk ve gurur duyduk. İnşallah çocuklarımız geleceğin dansçıları olacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi