Anlamlı sergi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anlamlı sergi
A
a

Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü işbirliği ile Köy Enstitülerini anmak ve önemini hatırlatmak amacıyla sergi açıldı.

Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü işbirliği ile Köy Enstitülerini anmak ve önemini hatırlatmak amacıyla düzenlendiği panelin ardından, “Düşünen Tohum, Konuşan Toprak Cumhuriyet’in Köy Enstitüleri” adlı sergiyi de Eskişehirlilerin beğenisine sundu.
 
 
Büyükşehir Belediyesi Müzeler Kompleksi Kent Belleği Müzesi Sergi Salonu’nda açılan “Düşünen Tohum Konuşan Toprak” sergiye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Özalp Birol ile köy enstitüsü mezunları ve çok sayıda davetli katıldı.
 
22 AĞUSTOS’A KADAR AÇIK
 
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Özalp Birol açılış nedeniyle yaptığı konuşmada, Köy Enstitüleri’ne gönül vermiş insanların bir arada görmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek “Suna-İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü olarak amacımız, Eskişehir ve İstanbul arasında kültürel ve sanatsal işbirliklerini daha da geliştirmek. Bu sergi de bu işbirliğinin önemli bir parçası. Sayın Yılmaz Büyükerşen ve ekibine sıcak ev sahipliği ve yapıcı yaklaşımlarından dolayı, Suna ve İnan Kıraç adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Köy Enstitüleri’ndeki çalışmaların ve ülkeyi geliştirmesindeki katkılarının fotoğraflar ve yazılarla anlatıldığı sergi, Kent Belleği Müzesi Sergi Salonu’nda 22 Ağustos’a kadar gezilebilir. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi