Adsız dünya çocukları

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Adsız dünya çocukları
A
a

Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Barkan Tigin'in eserlerinden oluşan "Adsız Dünya Çocuklarına" adlı sergi, Eskişehir'deki Çağdaş Cam Sanatları Müzesi'nd

Sütiş Eskişehir
Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Barkan Tigin'in eserlerinden oluşan "Adsız Dünya Çocuklarına" adlı sergi, Eskişehir'deki Çağdaş Cam Sanatları Müzesi'nde açıldı.
 
Savaş muhabirliği de yapan Tigin, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, fotoğraflarında dünyadaki çocukların ne durumda olduğunun görülebileceğini söyledi. Sergiyle dünyada yaşanan savaşları ve çocukların kaderlerini göstermeyi amaçladığını belirten Tigin, "Televizyonlarda her gece silahlarla bezenmiş vahşet dolu diziler, filmler izleniyor. Ekranlarda sigaraya karşı sansür uygulayan zihniyet, silahı çok normal karşılayabiliyor. Oysa bugün silahlardan çıkan kurşun sayısı, sigaradan ölenler karşısında en az 10 kat fazladır" dedi.
Daha sonra izlenime sunulan sergi, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, merkez Tepebaşı ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sanatçı Edip Akbayram ile diğer davetliler tarafından gezildi. Sergi, 28 Şubat 2014'e kadar görülebilecek. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi