“Lezzete önem veriyoruz”

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç “Lezzete önem veriyoruz”
A
a

Uluslararası Beslenme ve Beslenme Eğitimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, "Halkımız bilinçli beslenme konusunda dünya standartlarının çok ger

Sütiş Eskişehir
Uluslararası Beslenme ve Beslenme Eğitimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, "Halkımız bilinçli beslenme konusunda dünya standartlarının çok gerisinde. Ne yazık ki yeterli ve dengeli beslenme konusunda uzun ve sağlıklı yaşama kriterlerini bir kenara bırakıp sadece lezzet odaklı besleniyor" dedi.
 
Prof. Dr. Ünüsan, yaptığı açıklamada, bugün dünyada insanların zayıf kalma arzusu nedeniyle maddi ve manevi sıkıntıya girdiklerini söyledi. Japonların zayıf ve sağlıklı olmasının diğer toplumlarca her zaman merak konusu olduğunu dile getiren Ünüsan, "Türkiye'de her 10 kişiden 3'ü obez iken bu oran Japonya'da yüzde 3,5. Obeziteye neden olan etmenlerin en başında aşırı ve yanlış beslenme ve fiziksel aktivite yetersizliği geliyor. Japonya'da halk, küçük porsiyonlar halinde besinlerini tüketiyorlar. Ayrıca besin çeşitliliğini de önem veriyor" ifadelerini kullandı. (AA)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi