“Eskişehir Ramazan’ı bir başka yaşayacak”

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç “Eskişehir Ramazan’ı bir başka yaşayacak”
A
a

Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında sanatçı Ahmet Yenilmez’in sunumuyla iftar programı düzenlendi.

Sütiş Eskişehir
Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında sanatçı Ahmet Yenilmez’in sunumuyla iftar programı düzenlendi. Vali Güngör Azim tuna, “Eskişehir Ramazan’ı bir başka yaşayacak. İnşallah hayırlısıyla bayrama da ereceğiz ama etkinliklerimiz yıl sonuna kadar bitmeyecek” dedi.
 
 
 
Merkez Odunpazarı ilçesi Karacaşehir Köyü’nde bir sokakta düzenlenen iftar programına, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Türk dünyası etkinlikleri kapsamında kentte bulunan yabancı misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ezanın okunmasıyla başta Vali Tuna olmak üzere herkes Kırım’ın yöresel yemekleriyle iftarını açtı. Etkinlikte konuşan Vali Tuna, Ramazan ayı boyunca her gün çeşitli mahallelerde ve köylerde düzenlenecek iftar programlarında Türk dünyası ekibiyle birlikte olmaya çalışacaklarını belirterek, bu iftarlardan Türk dünyasına ve tüm dünyaya sesleneceklerini söyledi.
 
“BAĞLARIMIZ KUVVETLENECEK”
 
Eskişehir’in Ramazan ayını bambaşka yaşacağını aktaran Tuna, “Türk dünyası ile olan bağlarımızı biraz daha kuvvetlendirmek, bağlarımızı ve birbirimizi daha iyi tanımak, kardeşliğimizi daha da pekiştirmek için bu organizasyonu yapıyoruz. Ramazan ayı boyunca sahura kadar devam edecek programlar var. Eskişehir Ramazan’ı bir başka yaşayacak. İnşallah hayırlısıyla bayrama da ereceğiz ama etkinliklerimiz yıl sonuna kadar bitmeyecek. Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında inşallah bu memlekete çok güzel eserler kazandıracağız” dedi. Etkinlik, sanatçı Ahmet Yenilmez’in iftar programıyla devam etti. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi