YKS tercihleri ne zaman başlayacak, tarih belli oldu mu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç YKS tercihleri ne zaman başlayacak, tarih belli oldu mu?
A
a

Üniversite seçiminin heyecanlı döneminde olan öğrenciler, YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözlerini tercihlere dikmiş durumda. ÖSYM, üniversite tercihleri için tarih bilgisi paylaşmadı ancak geçmiş dönem tarihleri ipucu veriyor. YKS tercihlerinin gelecek hafta başlaması bekleniyor.

Sütiş Eskişehir
Üç milyonu aşkın adayın katıldığı üniversite sınavının sonuçları açıklandı. Öğrenciler ve ebeveynler sınav sonuçlarına bakarken bir yandan da ardından başlayacak YKS tercihleri için hazırlıkarını yapıyor. 


YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Geçtiğimiz yıl YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanmış ve tercihler 27 Temmuz'da başlamıştı. Bu yıl da benzer bir takvimin izlenmesi bekleniyor. 16 Temmuz 2024 tarihinde açıklanan YKS sonuçlarının ardından, tercih süreci 23 ya da 24 Temmuz tarihlerinde başlayabilir.

ÖSYM, YKS tercih kılavuzunu henüz yayınlamadı, ancak bu kılavun tercih dönemi öncesinde erişime açıl öngörülüyor. Öğrenciler, tercihlerini ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulaması üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapabilecekler. Posta yoluyla ya da elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

Üniversite tercihi, hayatlarının önemli bir evresi olan öğrenciler için oldukça kritik bir karar süreci. ÖSYM, tercihl ilişkin güncel takvim ve kılavuz bilgilerini zamanında paylaşarak, öğrencilerin bu süreçte rehberlik almasına yardımcı olacak. Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlandıktan hemen sonra erişilebilir olacak. Bu kılavuz, adayların üniversite tercihlerini yaparken ihtiyaç duydukları tüm bilgileri içeriyor. ÖSYM, kılavzu öğrencerin kolaylıkla ulaşabilmesi için kendi web sitesinde yayınlayacak. 

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi