KYK burs başvuruları ne zaman? (2024-2025 GSB KYK burs ve kredi başvuru tarihleri)

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç KYK burs başvuruları ne zaman? (2024-2025 GSB KYK burs ve kredi başvuru tarihleri)
A
a

Öğrenciler, her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından verilen KYK burs ve kredi başvuruları için heyecanla bekliyor. Üniversite kayıt işlemlerinin sona ermesine 1 gün kala gözler KYK burs başvurularına çevrildi. Peki, 2024-2025 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman?

Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz yıl, KYK burs ve kredi başvuruları 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl da benzer bir takvimin izlenmesi bekleniyor. Üniversite kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Ekim ayı içinde KYK burs ve kredi başvurularının başlaması öngörülüyor. GSB veya KYK'dan yapılacak resmi açıklamalar, başvuru takvimini net olarak ortaya koyacak. Öğrenciler, bu duyuruları yakından takip ederek, burs ve kredi başvurularını zamanında yapma fırsatı bulacaklar. KYK tarafından sunulan bu destekler, öğrencilerin eğitim hayatlarına önemli katkılar sağlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ya da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yakında açıklamalar yapılacak. Biz de bu gelişmeleri anında takip ederek sizlere haberimizde detaylı bir şekilde aktaracağız.

KYK BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır.
e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.
Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

ÖNCELİKLİ OLARAK BURS ALACAK ÖĞRENCİLER
• Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

• Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

• Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

• Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

• Amatör milli sporcu olan öğrenciler
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi