Anaokulları ne zaman açılacak, ayın kaçında açılıyor?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anaokulları ne zaman açılacak, ayın kaçında açılıyor?
A
a

Yeni eğitim dönemi yaklaşırken, velilerin merakla beklediği soru "anaokulları ne zaman açılacak?"

Sütiş Eskişehir
Milli Eğitim Bakanlığı, anaokulu öğrencilerinin okul heyecanını ve kaygısını azaltmak, onlara yeni çevrelerini tanıtmak amacıyla "Uyum Haftası" düzenliyor. Bu sayede çocuklar, öğretmenleriyle, arkadaşlarıyla ve okul ortamıyla tanışma fırsatı buluyor.Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da anaokulları uyum eğitimleri kapsamında 2-6 Eylül tarihleri arasında açılacak.

Yeni eğitim ve öğretim yılı ise 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erecek. İlk ara tatil ise 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılacak.Ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki 5. sınıf öğrencileri, lise 9. sınıf öğrencileri ve yurt öğrencileri için de okula uyum çalışmaları gerçekleştirilecek. Böylece öğrenciler, yeni eğitim ortamına hızlı bir şekilde alışabilecek.

İkinci dönem, 3 Şubat 2025 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma günü tamamlanacak. Bu dönem, öğrencilerin hem akademik hem de sosyal açıdan kendilerini geliştirmeleri için önemli bir fırsat sunuyor. İkinci dönem içerisinde 31 Mart 2025 Pazartesi günü başlayacak ve 4 Nisan 2025 Cuma günü sona erecek olan bir ara tatil dönemi var. Bu süre, öğrencilerin dinlenmeleri, aileleriyle vakit geçirmeleri ve yeni enerjilerle derse geri dönmeleri için mükemmel bir zaman.

Dönemler ve tatiller arasındaki bu düzenli akış, öğrencilerin akademik başarılarını artırmalarına ve kişisel gelişimlerine odaklanmalarına yardımcı olacak. Böylece öğrenciler, potansiyellerini en iyi şekilde gerçekleştirme ve geleceğe hazırlanma fırsatı elde edecekler.

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi