Kırtasiye yardımı başvuruları 2024-2025: Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, ne zaman ödenir? Kimler başvuruda bulunabilir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kırtasiye yardımı başvuruları 2024-2025: Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, ne zaman ödenir? Kimler başvuruda bulunabilir?
A
a

2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlamadan, öğrenciler ve veliler kırtasiye ihtiyaçları için endişeleniyor. Geçen yıla göre fiyatlar neredeyse iki katına çıkarken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1.300 TL'lik kırtasiye yardımı ile ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor. Peki kırtasiye yardımına nasıl başvurulur ve kimler başvurabilir?

Sütiş Eskişehir

Her sene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, öğrenciler ve aileleri için bir kere verilen kırtasiye yardımı başvuruları, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için başladı. 

Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kırtasiye yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden yapılıyor. SGK'nın Eğitim Öğretim Yardımı Talebi ekranından kolayca başvuru gerçekleştirilebilir. Başvurular 1 Eylül ile 21 Aralık tarihleri arasında yapılabiliyor ve yardım bir kez olmak üzere bu tarihler arasında ödeniyor. Kırtasiye ihtiyacı olan tüm öğrenci ve veliler, e-Devlet üzerinden kolay bir şekilde başvuru yapabilir. Böylece çocukların eğitim ihtiyaçları karşılanırken, ailelere de ekonomik destek sağlanıyor.

Kırtasiye Yardımı Başvurusunu Buradan Yapabilirsiniz!

Kırtasiye Yardımına Kimler Başvurabilir?

Düşük gelirli aileler, ekonomik sıkıntı yaşayan aileler ve doğal afet mağdurları, Sosyal Yardımlaşma kayıtlarını oluşturduktan sonra, aylık temel ihtiyaç yardımlarından faydalanabilirler. Bu yardımlar, T.C. vatandaşı olan ve hane halkı kişi başı ortalama geliri asgari ücretin üçte birinden az olan kişiler için geçerlidir. Ayrıca, koruyucu ailelere yerleştirilen çocuklar da bu yardımlardan yararlanabilmektedir.

 

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi