İşte Türk öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkeler...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İşte Türk öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkeler...
A
a

Türk öğrencilerinin yurt dışı eğitime olan ilgisi gün geçtikçe artıyor. 6.4 milyon genç yurt dışına gitti. İşte Türk öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkeler...

Sütiş Eskişehir

 Yurt dışı eğitim sektörü hızla büyüyor ve 36,5 milyar dolarlık bir pazar haline geldi. Yabancı okullar da Türk öğrencileri çekebilmek için çaba gösteriyor.Uluslararası öğrenci sayısı 2021 yılında 6,4 milyona ulaştı. Öğrenciler özellikle eğitimin ücretsiz olduğu Almanya ve İtalya gibi ülkelere yöneliyorlar. En çok öğrenci çeken ülkeler arasında ilk sırada %17 ile Amerika yer alıyor. Bunu %11 ile İngiltere, %10 ile Kanada, %6 ile Fransa, Avustralya ve Almanya, %2 ile de İspanya takip ediyor.

Yurt dışına en çok öğrenci gönderen ülkelerin başında ise 1 milyondan fazla öğrenciyle Çin geliyor. Çin'i 500 bin öğrenciyle Hindistan, 137 bin öğrenciyle Vietnam, 126 bin öğrenciyle Almanya, 109 bin öğrenciyle Özbekistan, 105 bin öğrenciyle Fransa, 102 bin öğrenciyle Amerika ve 99 bin öğrenciyle Suriye izliyor.

Türkiye, uluslararası öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bir ülke haline geldi. Unesco verilerine göre, uluslararası öğrenci sayısı 300 bini aştı ve Türkiye, bu alanda dünyanın 8. en popüler ülkesi konumuna yükseldi. Suriye, Azerbaycan, İran, Türkmenistan ve Irak başta olmak üzere pek çok ülkeden öğrenci Türkiye'yi tercih ediyor.

Türk öğrencilerin de yurt dışı eğitim tercihleri değişim göstermeye başladı. Son yıllarda, Amerika ve Kanada gibi geleneksel tercih edilen ülkelerin yerini Avrupa ülkeleri aldı. İngiltere, Almanya ve İtalya, öğrencilerin ilgi odağı haline geldi. Özellikle, bu ülkelerin sunduğu ücretsiz veya düşük maliyetli eğitim olanakları Türk öğrencilerin dikkatini çekiyor. Türkiye'den yurt dışına eğitim için giden öğrenci sayısı da 100 bini aşmış durumda.

Kaynak : Duhan Berk Ötsukarcı
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi