Yayla Şenliği

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yayla Şenliği
A
a

Karadenizliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 12. Geleneksel Yayla Şenliği'ni Sarısungur Göleti Piknik Alanı'nda gerçekleştirdi.

Sütiş Eskişehir
Karadenizliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 12. Geleneksel Yayla Şenliği'ni Sarısungur Göleti Piknik Alanı'nda gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen yayla şenliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Büyükşehir Sosyal Projeler Daire Başkanı Jale Nur Süllü, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, BBP Odunpazarı İlçe Başkanı Adem Özdemir'in yanısıra çok sayıda STK yöneticisi, Karadenizli ve Karadeniz kültürünü merak eden Eskişehirliler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Dernek Başkanı Ali Akyüz, dernek olarak 18 iliyle Karadeniz Bölgesi'nin tamamını kucakladıklarını ve hiçbir ayrım yapmadıklarını bildirdi. Şenliği katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Sosyal Projeler Daire Başkanı Jale Nur Süllü'ye plaketlerini Karadenizliler camiasının büyüklerinden ve sevilen isimlerinden Yusuf Kutru takdim etti. Şenlikte kemençe ve tulumla oynanan horonların yanı sıra sihirbaz Mahmut Makas da çocuklara güzel saatler yaşattı. (İHA)
 
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi