Vilayet Meydanı’nda eğlenceli bayramlaşma

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Vilayet Meydanı’nda eğlenceli bayramlaşma
A
a

Eskişehir Valiliği tarafından Vilayet Meydanı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu bayramın yepyeni iyilikle

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Valiliği tarafından Vilayet Meydanı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu bayramın yepyeni iyiliklere, güzelliklere, hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Eskişehir, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Yunus Emre'nin, Nasreddin Hoca'mızın mesajlarını sadece Türk dünyasına değil, bütün insanlık alemine duyurmak için iyi bir vesile oldu" dedi.
 
Bakan Avcı, Eskişehir Valiliği tarafından Vilayet Meydanı'nda düzenlenen bayramlaşma törenindeki konuşmasında, herkesin Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerle kutladığını söyledi. Bu bayramın yepyeni iyiliklere, güzelliklere, hayırlara vesile olmasını dileyen Bakan Avcı, şunları kaydetti: "Eskişehir, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Yunus Emre'nin, Nasreddin Hoca'mızın mesajlarını sadece Türk dünyasına değil, bütün insanlık alemine duyurmak için iyi bir vesile oldu. İnşallah biz burada tüm bir yıl boyunca Türk dünyasının muhtelif kentlerinden gelen misafirlerimizle tanışacağız, görüşeceğiz ve işi kolay kılacağız. İşimiz güçleştirmek değil kolaylaştırmaktır. Danış olmak ve işi kolay kılmaktır, gönüller yapmaktır. Bu etkinliklerimiz ramazan ayı boyunca süren etkinliklerle Eskişehir ölçeğinde inşallah yepyeni tanışıklıklara, yepyeni dostluklara vesile olmuştur. Başta Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna olmak üzere etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
 
 
GÖNÜL KÖPRÜLERİ
 
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise bugünün ramazan ayının arındırdığı gönüllerin bayramı olduğunu bildirerek, "Bugün kırgınlıkların, küskünlüklerin gönüllerden silindiği Ramazan Bayramı. Türk Dünyası 2013 Kültür Başkenti Eskişehir'de, Türk dünyasının kalbinin attığı kalbimizde, gönül köprüleri kurduğumuz bu güzelim şehirde, büyüklerin ellerinden hürmetle, küçüklerin gözlerinden şefkatle öpüyoruz. Ramazan Bayramı'mız mübarek ve hayırlı olsun. Kültür Başkenti Eskişehir'imiz aynı zamanda Türk dünyasının bayramını yaşadığı buluşma noktasıdır" diye konuştu. Daha sonra, Bakan Avcı, Vali Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, vatandaşlarla bayramlaştı. Çocuklar için alanda özel bir oyun parkı kuruldu ve onlar için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çocuk Esirgeme Kurumundan gelen çocuklar ile huzurevi sakinleride bayramlaşma törenine katıldı. Çin'den gelen akrobasi grubunun gösteri yaptığı programda vatandaşlara, Osmanlı şerbeti dağıtıldı. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi