Üniversite Tercihlerine Dikkat! Depremzede, Şehit, Gazi Çocukları ve 34 Yaş Kadınlara Özel Maddeler!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Üniversite Tercihlerine Dikkat! Depremzede, Şehit, Gazi Çocukları ve 34 Yaş Kadınlara Özel Maddeler!
A
a

2024 YKS tercihlerinde en çok merak edilen konulardan biri depremzede, 34 yaş üstü kadın, şehit ile gazi eş ve çocukları ve gazi olan adaylara yönelik kılavuzda neler olduğu. İşte YKS kılavuzunda depremzedeler, gazi, şehit çocukları ve 34 yaş üstü kadınlara yönelik belirtilen bazı detaylar...

Sütiş Eskişehir
YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ÖSYM Başkanlığınca, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da ön bilgi amacıyla yayımlandı. Adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor. Kılavuza göre, tercihler 25 Temmuz-2 Ağustos'ta yapılacak

YKS Tercihleri Nasıl Yapılır? Kaç Tercih Hakkı Var?

Depremzede, 34 yaş üstü kadın, şehit ile gazi eş ve çocukları ve gazi olan adaylara yönelik kılavuzda neler var?

6 Şubat depremlerinden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde ikamet eden adaylar için 2024-YKS'de özel kontenjan ayrılması devam ediyor. Depremzede adaylar, 34 yaşını aşmış kadınlar, şehit eşi/çocuğu ve gazi eşi/çocuğu olanlar ile gazi adaylar için bu kontenjanlar önemli bir fırsat sunuyor.

Bu kontenjanlar, merkezi yerleştirme sistemiyle öncelikli olarak değerlendirilecek ve puanları doğrultusunda tercih ettikleri programlara yerleştirilecekler. Ancak kontenjanlar kısıtlı olduğundan, çok istedikleri programları tercih eden adaylar düşük puanlarına bağlı olarak bir programa yerleşememe riskiyle karşılaşabilirler.

Eğer kontenjanlar boş kalırsa, ek yerleştirmede bu kontenjanlara da yer verilecek. Ancak boş kalan kontenjanlar genel kontenjana aktarılmayacak. Ayrıca, 34 yaşını doldurmuş kadınlar için belirlenen kontenjanlar sadece lisans ve ön lisans programlarını kapsayacak, daha önce lisans mezunu olanlar bu kontenjanlardan yararlanamayacaklar.

Özetle, depremzede ve özel durumu olan adaylar için ayrılan kontenjanlar önemli bir fırsat sunarken, tercih yaparken dikkatli olmaları ve puan durumlarını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Daha önce bir ön lisans programından mezun olan adaylar, sadece lisans programlarının ilgili kontenjanlarına kabul edilecektir.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi