Türkvizyon’a yavru vatandan “Gommalar” gurubu geliyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türkvizyon’a yavru vatandan “Gommalar” gurubu geliyor
A
a

Büyük Final yaklaştıkça, yarışmaya katılacak 23 ülkede yapılan elemelerde Eskişehir’de yarışmaya hak kazanacak ülke finalistleri de belirlenmeye başla

Sütiş Eskişehir
Büyük Final yaklaştıkça, yarışmaya katılacak 23 ülkede yapılan elemelerde Eskişehir’de yarışmaya hak kazanacak ülke finalistleri de belirlenmeye başlandı.
 
2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’de 21 Aralık’ta büyük finali yapılacak yarışmanın düzenleyicileri olan TDKB Ajansı, TRT, Türk Müzik Birliği Televizyonu (TMB), Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Anadolu Üniversitesi, TÜKVİZYON-2013 için kapsamlı bir çalışma yürütüyor.
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının ilkini organize edeceği ve 21 Aralık 2013’te Eskişehir’de Büyük finalinin yapılacağı Türkvizyon Şarkı Yarışmasının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti finali Lefkoşa’da yapıldı.
 
BÜYÜK ÇEKİŞME YAŞANDI
 
Yarışmanın yapılacağının duyurulmasından sonra çok sayıda başvurunun yapıldığı KKTC elemeleri büyük çekişmeye sahne oldu. Kuzey Kıbrıslı genç müzisyenlerin yoğun rekabeti halk oylaması ve jürinin seçimiyle belirlendi.
Kuzey Kıbrıs’ta Genç TV kanalından canlı olarak yayınlanan final yarışmasında ilk 10’a giren gençler ilk önce juri ve halk oylamasıyla seçildi. Daha sonra finale kalan 10 yarışmacı arasından oy birliği ile Gommalar Grubu birinci olarak seçildi. Simge ve Aytunç Akdoğu kardeşlerden oluşan Gommalar grubu, 21 Aralıkta KKTC’yi Eskişehir’de, sözü müziği ve aranjesi kendilerine ait “Havalanıyor” adlı şarkılarıyla temsil edecek. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi