Türkvizyon’a yabancı ilgisi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türkvizyon’a yabancı ilgisi
A
a

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkvizyon Şarkı yarışmasını takip etmeye gelen çok sayıda basın

Sütiş Eskişehir
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkvizyon Şarkı yarışmasını takip etmeye gelen çok sayıda basın mensubu ve davetlinin yanında yoğun protokol katılımı da dikkatlerden kaçmadı.
 
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ile Eskişehir Valisi ve Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra çok sayıda yabancı ülke büyükelçileri ve bakanları da protokolde yerlerini aldı.
Eskişehir’de yapılan Türkvizyon Şarkı Yarışması’nın 21 Aralık’taki büyük finale; Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Altay Cumhuriyeti Kültür ve Sinema Bakanı Vladimir Konchev, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faik Bagırov, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadyrov, Uganda Ankara Büyükelçisi Agara Olwa, KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı, Azerbaycan Cumhuriyeti Milletvekili Sabir Rüstemxanlı, Azerbaycan Cumhuriyeti Milletvekili Melahaet İbrahimgızı, Kosova Milletvekili Fikrim Damka, Kosova Milletvekili Müferra Şinik, Irak Türkmen Milletvekili Zala Yoynis, Irak Türkmen Milletvekili Fawzi İkram Sameen, Kırgızistan Kültür Bakan Yardımcısı Baktygul Belekova, Kırgızistan Kültür Bakan Yardımcısı Nurgül Moldoşeva, Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı İntiqam Eliyev, Başkurdistan Kültür Bakan Yardımcısı Marat Gazizov, Gagavuz Meclis Başkan Ana Karlamenko, Gagavuz Meclis Başkan Yardımcısı Vasilija Petroviç, Irak Türkmen Milletvekili Ammar Hidayet Mohammed Ali, Irak Türkmen Milletvekili Dr. Mohammed M.Salih, Irak Türkmen Milletvekili Talal Sabah Yaqoob, Tataristan Milletvekili Marat Khairullin, Tataristan İstanbul Temsilcisi Aydar Gaşigullin, Romanya Ankara Müsteşar Elçi Daniel Jarnea, Kosova Ankara Müsteşar Elçi Güner Uraya, Abd Ankara Büyükelçiliği Özel Kalem Müdürü Rebecca Doffing, Özbekistan Müsteşar Elçi Azizbek Savaşizinov ve Kırım Tatar Meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay katıldı.
Yarışma sonucunda Türkvizyon Şarkı Yarışması birincisi olan Azerbaycan Temsilcisi Farid Hasanov’u tebrik eden katılımcılar, Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir’i çok beğendiklerini ve Türkvizyon gibi büyük ölçekli bir yarışmanın başarılı bir şekilde tamamlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi