Türksoy Gençlik Oda Orkestrasından konser

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türksoy Gençlik Oda Orkestrasından konser
A
a

Türk Cumhuriyetleri'nden genç yeteneklerin bir araya geldiği TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikle

Sütiş Eskişehir
Türk Cumhuriyetleri'nden genç yeteneklerin bir araya geldiği TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında konser verdi.
 
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş, konser öncesi yaptığı açıklamada, konser veren orkestranın TÜRKSOY'a üye ülkelerin yetenekli gençlerinden oluştuğunu belirtti. Orkestrada 22 gencin görev aldığını ve gençlerin çalışmalarını Uygur kökenli Kazak Anvar Akbarov'un şefliğinde sürdürdüğünü ifade eden Purtaş, şöyle konuştu: "TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan ve Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurdistan, Hakas, Tataristan ve Saha (Yakut) cumhuriyetlerinden gelen genç sanatçılardan oluşuyor. Buradaki gençlerimizin çoğu konservatuarda eğitim alıyor, aralarından bazıları kendi bestelerini yapıyor. Orkestramız bundan 3 yıl önce Türk kültürünün ve Türk klasik müzik bestelerinin tanıtılması amacıyla kuruldu. Arkadaşlarımız konserlerinde kendi ülkelerinin milli eserlerini, senfonik bir şekilde düzenlenmiş olarak icra ediyorlar." (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi