Türk Müziğinin Rehabilitasyon Gücü Konserle Anlatılacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türk Müziğinin Rehabilitasyon Gücü Konserle Anlatılacak
A
a

Eskişehir 2013 TDKB Ajansı etkinlikleri kapsamında, TÜMATA (Türk Müziğini Araştırma ve Tanıtma Grubu) tarafından Eskişehir’de “Orta

Sütiş Eskişehir
Eskişehir 2013 TDKB Ajansı etkinlikleri kapsamında, TÜMATA (Türk Müziğini Araştırma ve Tanıtma Grubu) tarafından Eskişehir’de “Orta Asya'dan Avrupa'ya Türk Müzik ve Hareket Terapisi” adlı konser verilecek. 8 Nisan 2014 Salı günü Hasan Polatkan Kültür Merkezinde gerçekleşecek konserde, Türk Musikisinin günümüze ulaşabilmiş repertuar, icra şekilleri, dansları, kıyafet ve dekorları, sosyo-kültürel ve psikolojik kaynakları, modern tıpta yeniden keşfedilen müzik terapinin uygulama malzemeleri ile birlikte sunulacak. Orta Asya'dan Avrupa'ya Türk Müzik Terapisi TÜMATA Grubu, Türk Dünyasının sevilen klasik eserlerini ney, rebab, tar, mazhar, kopuz ve dombra gibi yöresel çalgılar eşliğinde dinleyicilerin beğenisine sunacak. Bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinde terapi amaçlı konserler, sempozyumlar veren ve Avrupa’nın önemli merkezlerinde Müzik Terapisti yetiştiren okullar açan TÜMATA, Kültür Başkentliği süresince Eskişehir’deki ikinci konserini verecek. Geçen Kasım ayında verdiği ilk konserden sonra Eskişehirlilerin beğenisini kazanan TÜMATA, yoğun talep üzerine bir kez daha Eskişehirlilerle buluşacak. Eskişehir TDKB Ajansından yapılan açıklamaya göre, ücretsiz olan konsere tüm halkımızın davetli  olduğu bildirildi.
TÜMATA HAKKINDA
Türk Musikisi’nin tarih ve coğrafya bakımından devamlılık ve bütünlük gösterdiği inancı ile Türk’ün bulunduğu her yerin musikisini detayı ile incelemek ve yaşatmak çabasındadır. İki yüzden fazla otantik Türk musikisi âleti bu gaye ile toplanmış ve bir müze oluşturulmuştur. CD, DVD, video, nota, arşiv çalışmaları ile musiki değerlerimiz toplanmakta ve sayıları otuzu bulan grup üyeleri tarafından etnomüzikoloji konserleri ile meraklılara ve ilim-sanat topluluklarına sunulmaktadır. En az 6.000 yıllık bir geçmişi olduğu ileri sürülen Türk musikisinin günümüze ulaşabilmiş repertuar, icra şekilleri, dansları, kıyafet ve dekorları, sosyo-kültürel ve psikolojik kaynakları, modern tıpta yeniden keşfedilen müzik terapinin uygulama malzemeleri, TÜMATA’nın genel faaliyet konularıdır. Bu maksatla Mannheim, Münih, Berlin, Zürih, Madrid, Barselona’da altı merkez kurulmuş ve Avusturya Rosenau’da müzik terapist yetiştiren bir okul açılmıştır. Bu okulun ilk mezunları 1995 yılı Ekim ayında Edirne’deki Sultan 2. Bayezid Şifahânesi’nde verdikleri Türk musikisi konseriyle diplomalarını almışlardır.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi