Tarihi dokuda bayram keyfi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tarihi dokuda bayram keyfi
A
a

Her bayram olduğu gibi bu bayramda yüz binlerce turiste ev sahipliği yapacak Odunpazarı yine dikkatleri üzerine çekecek.

Sütiş Eskişehir
Her bayram olduğu gibi bu bayramda yüz binlerce turiste ev sahipliği yapacak Odunpazarı yine dikkatleri üzerine çekecek.Türk Sivil Mimarisinin en güzel örneklerinin yer aldığı ve Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde yer alan mahalleleriyle Eskişehir’in turizminin lokomotifi olan Odunpazarı Evleri yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.
Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Tarihi Odunpazarı Evleri, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Arasta Cam, Çini ve Seramik Çarşısı, Lületaşı Müzesi, Cam Sanatları Atölyeleri ve Kurşunlu Camii-Külliyesi ile tarihi konaklarda yöresel yemekleri tadıp, Eskişehir’in beyaz altını olan Lületaşından ve cam atölyelerinden hiçbir yerde eşi benzeri olmayan tamamen el yapımı hediyelik eşyalar satın alıp Tarihi Odunpazarı Bölgesinde keyifli bir tur gerçekleştirmek için sabırsızlanıyorlar.
Eskişehir’e hayat vermiş olan Odunpazarı’nda gerçekleştirdiği çalışmalarla vatandaşların büyük takdirini gören Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, tarihle iç içe keyifli bir gün geçirmek ve o dönemin yaşamına tanık olmak isteyenleri mutlaka Odunpazarı’nı ziyaret etmelerini istedi. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi