Sempozyuma bu yıl Truva Atı heykeli damga vuracak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sempozyuma bu yıl Truva Atı heykeli damga vuracak
A
a

Eskişehir’de bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda yapılan 11 eser, kentin çeşitli parklarında sergilenecek.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda yapılan 11 eser, kentin çeşitli parklarında sergilenecek.
 
 
Tepebaşı belediyesi tarafından eski Kurt Kiremit Fabrikası’nda gerçekleşen, dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’den katılan sanatçıların topraktan oluşturulacağı eserlerden oluşan sempozyuma Macaristan’dan katılan Beata Rostas, daha evvel taş ve heykel sempozyumlarına katılmak için Türkiye’ye geldiğini söyledi. Rostas, ‘‘Hacettepe Üniversitesi Heykel Bölümünde doktora öğrencisiyim ve burada olmaktan çok mutluyum. Eskişehir hakkında çok güzel haberler duydum, bugüne kadar ve hep buraya gelmek istedim. Arkadaşlarım burada çok güzel hamamların bulunduğunu söylediler. Eskişehir’in insanları çok sıcak. Bu sempozyumda iki insan yapıyorum. İsmi ‘Can cana’ olacak. Bu kapalı bir form olacak, ama ruhunu metalden yapacağız’’ dedi.
 
 
ETİ PARK’A TRUVA HEYKELİ
 
Eti Park’a bir truva atı yapan ve sempozyuma Amerika Birleşik Devletleri’nden katıldığını belirten Alexis Gregg ve eşi Tanner Coleman, daha önce Eskişehir’e gelmediklerini, bu sempozyumun gerçekleşmesi ile bir çok insanın bir araya gelip tekrar bir şeyleri paylaştığını, aynı zamanda büyük bir organizasyon olduğunu ifade ettiler. 7. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu hakkında bilgi veren Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise, ‘‘Her sene farklı eserler çıkıyor. Bu sene de ilgi çekici eserler var. Bu sene yapılan eserlerin çoğunu belediyenin önünde bulunan parka koyacağız. Oraları biraz eserlerimizle süsleyeceğiz. 11 sanatçımız var bu sene ve çıkacak 11 eseri Eskişehirlilerle paylaşacağız’’ şeklinde konuştu. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi