Salon danslarına ilgi arttı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Salon danslarına ilgi arttı
A
a

Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu Öğr. Gör. Alemdar Sungar’ın eğitmenliğini yaptığı seçmeli olarak verilen salon dansları dersi baha

Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu Öğr. Gör. Alemdar Sungar’ın eğitmenliğini yaptığı seçmeli olarak verilen salon dansları dersi bahar döneminde de öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. Sungar, bahar döneminde dersi alan öğrenci sayısının 400’ü geçtiğini belirterek, bu ilgiden ve katılımdan memnun olduğunu söyledi. Anadolu Üniversitesinde 8 yıldır dans dersleri vermeye devam eden Alemdar Sungar, “Geçtiğimiz yıl bahar şenliklerinde Hukuk Fakültesi önünde toplanan 250 kişi ile birlikte çeşitli salon dansları sergiledik. Bu sene de bahar şenliklerinde böyle bir gösteri yapmayı düşünüyoruz.” dedi.
Gustavo Naveria ve Giselle Anne, Natalia Games ve Gabriel Angio, Guillermina Quirego, Eric Jeurissen, Graciela Gonzalez, Fabian Salas, Carolina del Rivero, Julio Balmaceda, Corina de la Rosa, Pablo Veron ve Noel Strazza gibi önemli eğitmenlerin Sungar’ın dansının gelişmesinde büyük katkıları oldu. Alemdar Sungar, Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Akademisi Beden Eğitimi ve Spor bölümünü bitirdi. Sungar, Anadolu Üniversitesi İÇEM´de İşitme Engelliler Beden Eğitimi öğretim görevlisi olmakla beraber, Anadolu Üniversitesi Dans Kulübü Akademik Danışmanı ve eğitmenidir. Alemdar Sungar, üniversitede halk dansları ile başlayan dans çalışmalarını, 1998´de Metin Yazır´dan almaya başladığı Arjantin Tangosu dersleri ile sürdürdü. Sungar, Eskişehir´de Arjantin Tango çalışmalarını başlatarak; dans ortamlarının oluşmasına öncülük etti. Arjantin Tangosu çalışmalarına 2001 yılına kadar Baila Tango Eskişehir sorumlusu olarak devam eden Alemdar Sungar, TangoTürk oluşumunun kurucu üyelerinden biri olarak; çalışma ve etkinliklerini Eskişehir´de partneri Ebru Sungar ile birlikte sürdürüyor.
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi