Şait Uçar'dan Eskişehir'e bir ödül daha

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Şait Uçar'dan Eskişehir'e bir ödül daha
A
a

ESKİŞEHİRLİ ŞAİR DR. NEDİM UÇAR'IN BESTELENEN ŞİİRİ TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Sütiş Eskişehir
Eskişehirli ünlü şair Dr. Nedim Uçar’ın, Faruk Şahin tarafından bestelenen ''Yağmur Yüklü Bulutların Ardından'' şiiri, İstanbul Kadıköy Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ''14. Türk Sanat Müziği Beste Yarışması''nda Türkiye ikinciliği ödülüne layık görüldü.

Dr. Şair Nedim Uçar, Türk Sanat Müziği dalında Eskişehir'e bir ödül daha getirdi. Kadıköy Belediyesi tarafından Türkiye genelinde açılan beste yarışmasına bin 187 şiir katıldı. Bu bestelenen eserlerden 10 tanesi finale kaldı. Yarışma, halkın huzurunda jüri önünde yapıldı. Jüri önünde yapılan değerlendirmede; Eskişehir'de yaşayan ve Eskişehirli Şair Dr. Nedim Uçar'ın Faruk Şahin tarafından bestelenen ''Yağmur Yüklü Bulutların Ardından'' şiiri, jüri oylamasıyla Türkiye ikinciliği ödülüne layık görüldü.

Eskişehir Şairler, Yazarlar ve Ozanlar (EŞYODER) Derneği üyesi olan Eskişehirli Şair Dr. Nedim Uçar, alınan başarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Türkiye ve dünyada katıldığım şiir, edebiyat ve beste yarışmalarında, sürekli ödül aldım ve hiçbir zaman Eskişehir'e eli boş ödülsüz olarak dönmedim. Şimdiye kadar şiir ve edebiyat alanındaki yarışmalardan aldığım ödül sayısı 200 civarındadır'' dedi.
(İHA)
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi