Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara Kimdir, Kaç Yaşında ve Hangi Üniversitede?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara Kimdir, Kaç Yaşında ve Hangi Üniversitede?
A
a

Sınav sistemindeki çarpıklığı göstermek için YKS'ye girdiği  iddia edilen Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, eksi 1,75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleştiği sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında. Çok konuşulan bu sonuçtan sonra herkes,  Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara kimdir, hangi üniversitede, kaç yaşında, nereli gibi sorular sormaya başladı. İşte merak edilen soruları

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, eğitim sistemindeki sorunları gözler önüne sermek için oldukça ilginç bir girişimde bulunduğu iddia edildi. Özkara, 2024 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Fizik testinden yalnızca -1.75 net almasına rağmen, bir üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'ne yerleştirildi. 

Bu deneyi, eğitim sistemindeki aksaklıkları ve üniversite yerleştirme sürecindeki çarpıklıkları vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği iddia edilen Prof. Dr. Özkara, sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaparak görüşlerini dile getirdi. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Fizik Bölümü'ne kabul edilmesini, "sistemdeki çarpıklığı göstermek" için yaptığını belirtti.

Özkara'nın bu çarpıcı deneyimi, eğitim camiasında geniş çaplı bir tartışmaya yol açtı. Pek çok kişi, üniversite yerleştirme sistemindeki adil olmayan uygulamalara dikkat çekmek için böyle bir yönteme başvurmasını takdir etti. Eğitim sektörünün köklü sorunlarına ışık tutan bu girişim, kısa sürede büyük ilgi gördü.

Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara Kimdir?

40 yaşında olan Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme bölümünde Doçent Doktor olarak çalışmaktadır. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İ.İ.B.F işletme bölümünden 2008 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans öğrenimini Hacettepe Üniversitesinde, doktora öğrenimini ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde tamamlamıştır. Doktora çalışmaları sırasında Seul Hanyang Üniversitesinde, doktora sonrası araştırmaları sırasında da Massachusetts Üniversitesi ve Michigan Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. Araştırmalarını tüketici davranışları, nöropazarlama ve karar verme süreçlerine yönelik olarak sürdürmektedir.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme bölümünde çalışmaktadır. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İ.İ.B.F işletme bölümünden 2008 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans öğrenimini Hacettepe Üniversitesinde, doktora öğrenimini ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde tamamlamıştır. Doktora çalışmaları sırasında Seul Hanyang Üniversitesinde, doktora sonrası araştırmaları sırasında da Massachusetts Üniversitesi ve Michigan Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. Araştırmalarını tüketici davranışları, nöropazarlama ve karar verme süreçlerine yönelik olarak sürdürmektedir.


 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi