Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Sungur'dan hobi bahçeleri tartışmasına tepki

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Sungur'dan hobi bahçeleri tartışmasına tepki
A
a

Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Cenk Sungur, hobi bahçeleri tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Son yıllarda artan hobi bahçelerinin tarım arazilerinin amacı dışında kullanımına dikkat çeken Sungur, Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü'nün sorumlu tutulan belediyeleri eleştirdi.

Sütiş Eskişehir

Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Cenk Sungur, son yıllarda artış gösteren hobi bahçeleri tartışmalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özellikle pandemi döneminde popülaritesi artan hobi bahçelerinin tarım arazilerinin amacı dışında kullanımına dikkat çeken Sungur, Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü’nün açıklamalarını eleştirdi. Tarım İl Müdürü’nün belediyeleri sorumlu göstermesinin kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini belirten Sungur, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Elektrik ve Su Abonelikleri Tartışma Konusu

Sungur, hobi bahçelerinde elektrik ve su kullanımına da dikkat çekerek, bu alanlardaki elektrik aboneliği için gerekli olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgelerinin Tarım İl Müdürlüğü tarafından verildiğini ifade etti. Hobi bahçelerinin tarımsal amaçla kullanılmadığını belirten Sungur, şu soruları gündeme getirdi:

  • "Elektrik aboneliği için gerekli ÇKS belgelerini Tarım İl Müdürlüğü mü yoksa belediyeler mi verdi?"
  • "ÇKS belgesi verilen ancak çiftçi olmayan kişiler teşviklerden faydalandı mı?"
  • "Bu alanlarda tarımsal sulama yapılıp yapılmadığını denetlediniz mi?"
  • "DSİ, sulama amaçlı kuyu açma onaylarını neden verdi ve su kullanımını denetledi mi?"

Kooperatiflerin Denetimi Sorgulanmalı

Sungur, Eskişehir’de 40 ayrı hobi bahçesi kooperatifinin bulunduğunu belirterek, bu kooperatiflerin faaliyetlerinin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı tarafından denetlenip denetlenmediğini sorguladı. "Bu tavizler verilmemiş olsaydı, hobi bahçelerinin sayısı bu kadar artar mıydı?" diyerek, vatandaşların mağduriyetine dikkat çekti.

İmar Politikaları Eleştirildi

Sungur, hükümetin "İmar Barışı" ve imar afları gibi politikalarının kaçak yapıların meşrulaştırılmasına yol açtığını belirtti. Tarım Bakanlığı'nın bu süreçte yeterli denetimi yapıp yapmadığını sorgulayan Sungur, hobi bahçeleri konusunun ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi