Eskişehir'de sert açıklama: Ameliyatlar kaldırıldı...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sert açıklama: Ameliyatlar kaldırıldı...
A
a

DİSK Emeklisen Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç, emeklilerin ekonomik sıkıntıları ve sağlık hizmetlerindeki aksaklıklara dikkat çekerek, yeni getirilen Savunma Sanayii Payı kesintisini eleştirdi. Kılıç, “İnsanlar geçim derdindeyken, kartlarımızdan 750 lira Savunma Sanayii Payı kesmeyi düşünüyorlar” dedi.

Sütiş Eskişehir

DİSK Emeklisen Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları ve sağlık hizmetlerine erişimde karşılaşılan sorunları gündeme taşıdı. Kılıç, emeklilerin yaşam standartlarının her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirtti.

EMEKLİ ENTÜBE DURUMDA

Emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve yeni getirilen Savunma Sanayii Payı kesintisini sert bir dille eleştiren Kılıç, “Her yıl kredi kart limitlerimizi bankalar yükseltiyor. Emekli, şu anda bırakın yaşamayı, entübe edilmiş durumda. Bunun yanında çocuklarımız, torunlarımız, iş bulamayan gençlerimiz, öğretmenlerimiz, maden işçilerimiz... Hepsine şöyle bir baktığınız zaman her yerde bir ateş var. İsrail bize saldıracak, bizi tehdit ediyor gibi laflarla bir gecede çıkarılan, hiç kimseye danışılmadan, insanların ne durumda olduğunu bilmeden, mecliste doğru düzgün görüşülmeden bizlerden para kesmeye çalışılıyor. Yeteri kadar keseceklerini kestiler. İnsanlar geçim derdindeyken, kartlarımızdan 750 lira Savunma Sanayii Payı alacaklar. Bu hangi vicdana, hangi kitaba sığar bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

AMELİYATLAR KALDIRILMIŞ

Sağlık sistemindeki aksaklıklar ve hastaların karşılaştığı zorluklar konusunda açıklamalarda bulunan Kılıç, “Emekli ölüyor. Sağlık bitmiş durumda. Sağlıktan kesilen katkı payları, eczanelerde elden alınan paralarla eczacı ile hastayı karşı karşıya getirdiler. Biliyorsunuz, hastane şehrin dışında. Ulaşım zor. Gidene kadar hasta zaten ayakta duramıyor, ölmüş durumda oluyor. Aldığımız bilgilere göre, hastanedeki ameliyatlar kaldırıldı. Hastanelere Filistin'den hastalar getirilmiş. Şehir hastanesi dolduğu için ameliyat yapamıyoruz demişler. Peki benim vatandaşım ölünce ne olacak?” diye konuştu.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi