Eskişehir vekilinden Numan Kurtulmuş’un açıklamasına sert tepki!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir vekilinden Numan Kurtulmuş’un açıklamasına sert tepki!
A
a

TBMM Başkanı Kurtulmuş Anayasa'nın 3. maddesine ithafen, "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz" sözlerini değerlendiren CHP Milletvekili Utku Çakırözer, “Bunu tartışmaya açmak Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği, hukuk devletini tartışmaya açmak demektir! Buna izin vermeyiz, vermeyeceğiz!” dedi.

Sütiş Eskişehir
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, Gazi Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Programı'nda Anayasa'nın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez ilk 4 maddesinden 3'üncü maddeyle ilgili yaptığı açıklamanın yankıları sürüyor. Yeni anayasa için destek isteyen Kurtulmuş, Anayasa'nın 3. maddesindeki, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" tabirinin de değişmesi gerektiğini söyleyerek, "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir. Bu seçkinci, devletçi anlayışın da yeni anayasada milletin gücü üzerine yükselen bir devlet anlayışıyla yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

AMAÇ GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK

 Kurtulmuş’un sözlerini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye’nin gündeminin Anayasa ve Anayasa değişikliği olmadığını belirterek, “Bu söylemler tamamen abesle iştigaldir. Kaldı ki Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’nın görevi Anayasa’nın ilk 4 maddesini korumaktır! Türkiye’de kadınlar katlediliyor, çocuklar katlediliyor! İtirazlarımıza rağmen Meclis’ten geçirdikleri katliam yasası sonrası can dostlarımız katlediliyor. Milyonlarca yurttaş açlık sınırı altında maaşlarla yaşam mücadelesi veriyor! Bunların hiçbirini gören duyan yok! Amaçları gündem değiştirmekten başka bir şey değil” dedi.

ATATÜRK’ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Çakırözer, Anayasa’nın ilk 4 maddesini tartışmaya açmaya izin vermeyeceklerinin altını çizerek, “Ne diyor Anayasa’nın 3. maddesi: ‘Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.’ Bunu tartışmaya açmak Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği, hukuk devletini tartışmaya açmak demektir! Buna izin vermeyiz, vermeyeceğiz! Ülkemizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına, Cumhuriyet değerlerimize sonsuza dek sahip çıkacağız!” açıklamasını yaptı.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi