Muhteşem gösteri bu akşam sahnede

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Muhteşem gösteri bu akşam sahnede
A
a

Eskişehir 2013 TDKB Ajansı etkinlikleri 2014 yılında da tüm hızıyla devam ediyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir 2013 TDKB Ajansı etkinlikleri 2014 yılında da tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, Kültür Konseyi Derneği tarafından sahnelenen Rose and Tulip/Gül ve Lâle müzik ve dans gösterisi bugün gerçekleştirilecek.
 
Rose and Tulip/Gül ve Lâle, her biri kendi alanında Türkiye’de ve dünyada kendini kanıtlamış deneyimli ve yetkin sanatçılardan oluşan bir kültür ve sanat projesi. İlk olarak Japonya’daki Expo 2005 Dünya Fuarı etkinlikleri kapsamında Türkiye’yi resmi olarak temsil eden proje, 122 ülkenin temsil edildiği etkinlikler arasında en çok izlenen ve tekrar sahnelenen tek gösteri olarak öne çıktı. Aradan geçen 8 yılda, Türkiye’de birçok şehirde sahnelendi.
Projenin kadrosunda; Mehter, halk dansları toplulukları, geleneksel saz müziği topluluğu, Kafkas müzikleri ve ritimleri topluluğu, Türk ritimleri topluluğu, Mevlevi müziği ve Sema topluluğu, dünyaca ünlü Azeri balaban sanatçısı Alihan Samedov; Türk Müziği’nde genç kuşağın güçlü sesleri Bekir Ünlüataer ve Yaprak Sayar gibi Türkiye’de müziğin önde gelen temsilcileri yer alıyor.
Anadolu’nun binlerce yıllık imbiğinden süzülüp gelen derin müzik ve dans kültürü, 99 kişiden oluşan bir sanatçı kadrosuyla, yaklaşık 90 dakikalık kesintisiz akan bir dinamizmle, son derece çarpıcı görsel ve işitsel bir şölen anlayışı içinde sahneleniyor. Etkinlik bugün Anadolu Üniversitesi AKM Salonunda saat 14:00 ve 19:00’da iki gösteri olarak sunulacak. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi