Muhteşem final

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Muhteşem final
A
a

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, Özdilek AVM’de düzenlenen törenin ardından

Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, Özdilek AVM’de düzenlenen törenin ardından sona erdi.
 
15 gün boyunca Eskişehir’in sanat ve kültür yaşamına farklı bir soluk getirerek, binlerce insanı farklı özellikleri ile kucaklayan Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, Hakan Aysev’in muhteşem şarkıları ve Ümit Zileli’nin birbirinde güzel hikayeleri ile gerçekleştirdikleri sahne şovu ile sona erdi. Kapanış törenine eko-şov da küçük bir konser ile katıldı. Törende konuk sanatçılar adına bir konuşma yapan Macar Beata Rostas ile ülkemizden katılan sanatçılar adına konuşan Veysel Özel, başta Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
 
 
 
PROF DR. BİLGEHAN UZUNER
 
Sempozyum düzenleme kurulu adına konuşan Prof. Dr. Bilgehan Uzuner ise destek veren herkese teşekkür ederek; “Başkanımız Sayın Ahmet Ataç başta olmak üzere böyle bir etkinliğe yıllardır destek veren tüm Tepebaşı Ailesi’ne, üniversitemiz, kentimiz, öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Eskişehir 7 senede 77 eser kazandı. Her yerde bu eserleri görebiliyorsunuz. Eskişehir ileride sırf bu eserler ile bir marka olacak. İnsanlar sırf bu eserleri görmeye gelecekler. Bu sene 6 üniversiteden 55 asistan sempozyuma katıldı. 5 ayrı ülke burada buluştu. Ustalar, sanata meraklı insanlar geldi. Sonunda kente inanılmaz bir değer katıldı.” şeklinde konuştu.
 
 
“BİLİMSELLİĞİ VE SANATI KATTIK”
 
 
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, Eskişehir’in uzun soluklu ve uluslararası standartlarda, Eskişehir’i hakkıyla temsil eden en önemli etkinliğini geride bıraktıklarını söyledi. Başkan Ataç şöyle konuştu; 2001’den itibaren biz bu sektöre bilimselliği ve sanatı da kattık ve bu günlere geldi. Dileğimiz, kentimizin belleği, kimliği adına daha derin izler bırakarak gitmesidir. Gerçekten sanatçılarımız ve öğrencilerimiz alkışı hakkediyorlar. Ama ben biliyorum ki onlar da Eskişehir’de çok mutlu oluyorlar. Çünkü böyle bir ortamı Türkiye’de yakalamak çok kolay değil. Burada büyük deneyim kazanıyorlar.” (HM)
 
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi