Modern Dans Topluluğu yeni dansçılarını tanıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Modern Dans Topluluğu yeni dansçılarını tanıyor
A
a

Anadolu Üniversitesi Dans Kulübü'nün düzenlediği Modern Dans Topluluğu Tanışma Toplantısı, Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi Dans Kulübü'nün düzenlediği Modern Dans Topluluğu Tanışma Toplantısı, Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi. 2005’te topluluğun kurulmasına öncülük eden aynı zamanda Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Demet Taşdelen modern dansın tarihçesi ve ne olduğu ile ilgili konuştu.
 
Modern dansın artık yavaş yavaş performansa kaydığından bahseden Doç. Dr. Taşdelen "Gittikçe klasik anlamda modern dans yapan toplulukların sayısı azalmaya başladı. Modern dansın içinde artık resim, tiyatro ve fotoğraf gibi farklı sanatlar kullanılmaya başlandı. Bir etkinlik boyunca ortada birileri dans ederken kenarda resim yapan birini bile gördüm. Yani artık ayrımları adlandırmak biraz da zor olmaya başladı. Sanırım insanlar artık bir şeylerin adını koymaya gerek görmüyorlar. Ortada sadece dans var ve insanlar kendilerini artık nasıl ifade ediyorlarsa edebilir konuma geldiler. Ben artık bir gösteriye gittiğimde estetik olarak neler göreceğime bakmıyorum, düşünce görmeye gidiyorum. İşte insanlar da bunu yapıyorlar bence ve işin güzel tarafı da bu. Dans da evrim geçiren bir alan oldu." dedi. ((HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi