Minikler Mevlana’yı andı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Minikler Mevlana’yı andı
A
a

Çamlıca İmam Hatip Ortaokulu’nda, Hz. Mevlana'nın Hakk'a yürüyüşünün 740'ıncı yıldönümü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Sütiş Eskişehir
Çamlıca İmam Hatip Ortaokulu’nda, Hz. Mevlana'nın Hakk'a yürüyüşünün 740'ıncı yıldönümü dolayısıyla bir program düzenlendi.
 
Tiyatro salonunda düzenlenen etkinliğe katılan davetlilere, dönemin kıyafetlerini giymiş öğrenciler tarafından Konya Mevlana şekeri ikram ettiler. Daha sonra konuşmalara geçildi. Programın organizatörü matematik öğretmeni Sevim Sinem Aydeş, yaptığı açılış konuşmasında, Hazreti Mevlana, sadece bizim topraklarımızın değil, bütün dünyanın saygıyla andığı önemli bir şahsiyet olduğunu belirtti. Okul Müdürü Fatih Güngör ise, İmam Hatip Ortaokullarının hoşgörü okulları olduğunu ifade etti. Güngör “Kardeşlik kolay değil, incinsen de incitmemek gerekiyor ve Mevlana'nın da dediği gibi bin defa tövbeni bozsan yine gel diyebilme kültürünü aramızda yaymamız gerekiyor" diye konuştu.
Programda, Mesnevi’den çeşitli hikâyeler öğrenciler tarafından okulun tiyatro salonunda sergilendi. Ayrıca öğrenciler tarafından 'Allah aşkı' konulu şiirler okundu.
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi