Lise kayıt dönemi 2024: Lise kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  Lise kayıt dönemi 2024: Lise kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak?
A
a

2024 lise kayıt dönemiyle ilgili merak edilen konular gün geçtikçe önem kazanmaya devam ediyor. Özellikle liseye geçiş süreciyle ilgili detaylar öğrenciler ve veliler arasında büyük bir merak konusu haline geldi. Geçtiğimiz yıl otomatik olarak yapılan lise kayıtlarının bu yıl nasıl olacağına dair araştırmalar devam ediyor. Peki, 2024 lise kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak?

Sütiş Eskişehir
Her yıl olduğu gibi, 2024 lise kayıtları da yerleştirme sonuçlarına göre sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecek. LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ek olarak 1. nakil tercihlerini yapmaya başladı. Bu sürecin ardından ise gözler lise kayıt dönemine çevrildi.

Lise Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasına göre 2024 -LGS yerleştirme süreci Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçları 05 Ağustos 2024 tarihinde ilan edilecek. Son süreçte Yatılılık Başvuruları 23 Ağustos 2024 tarihinde alınacak ve sonuçlar 26 Ağustos 2024 tarihinde belli olacak. Lise tercihleri sonucuna göre okula yerleşen öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılıyor.

Anadolu liselerindeki kontenjanlara yerleşen öğrenci sayısının yüksek doluluk oranı, lise yerleştirme sürecinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Öğrencilerin ve velilerin bu süreci yakından takip etmeleri gerektiğini unutmamalıyız.

2024 LİSE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNE DAİR BİLGİLER

Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde, toplamda 42 bin 490 kontenjan bulunmaktadır ve bu kontenjanların yüzde 95,07'si doludur. Bu da 39 bin 627 öğrencinin yerleştiği anlamına gelir, doluluk oranı ise yüzde 93,26 olarak gerçekleşmiştir.  Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde kayıtlı olan depremzede öğrenciler için Türkiye genelinde 6 bin 805 kontenjan açılmıştır. Bu kontenjanlara başvuran tüm öğrenciler tercih ettikleri okullara yerleştirilmiştir.

Merkezi yerleştirme tercihi yapan öğrencilerin yüzde 72,64'ü ilk üç tercihlerinden birine yerleşmiştir. Yerel yerleştirme tercihi yapan öğrencilerin ise yarısından fazlası ilk tercihlerine yerleşirken, öğrencilerin yüzde 95,77'si ilk üç tercihlerinden birine yerleşmiştir.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi