Hüsn-i Hat merakı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hüsn-i Hat merakı
A
a

Eskişehir Vel Kalem Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği ile 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Göç” temalı hü

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Vel Kalem Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği ile 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Göç” temalı hüsn-i hat sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
 
Eti Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen programın açılışına; Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Türk Dünyası Kültür Başkentliği temasının göç olduğuna vurgu yapan Vali Tuna, açılış esnasında yaptığı konuşmasında, “Aziz milletimiz tarih boyunca göçlerle gurbeti kendine vatan yapmıştır. Göç kavramına Eskişehir için baktığımızda ise farklı dönemlerde buraya göçen farklı kültürlerin birbirine huzur ve güven verdiği bir gönül şehri görürüz. Bireysel anlamda da, göçtür her insanın hayat öyküsü aslında. Dün başka yerdeydik, şimdi buradayız mesela” dedi.
Serginin açılışına katılanların hat merakı da dikkatlerden kaçmadı. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi