Geleneksel şarkılar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Geleneksel şarkılar
A
a

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Türkçe konuşan coğrafyanın geleneksel şarkılarını seslendiren, "Ankara Türk Dünya

Sütiş Eskişehir
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Türkçe konuşan coğrafyanın geleneksel şarkılarını seslendiren, "Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu" Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir konser verdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren topluluk, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Uygur, Başkurtistan, Çuvaşistan, Hakasya, Saha-Yakutistan, Tıva, Tataristan, Azerbaycan, Karaçay, Kırım, Gagauzya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kerkük, Bosna-Hersek, Makedonya gibi Türk dünyası ülkelerden eserler seslendirdi. Türk dünyası müzik kültürünün gelişimine katkı sağlamış çağdaş bestekârların eserlerine de yer veren topluluğun söylediği eserler seyircilerden büyük alkış aldı. Programın sonunda Vali Tuna, Sanat Yönetmeni İrfan Gürdal’a ve Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğuna desteklerden dolayı teşekkür etti. Vali Tuna, topluluğun Türk dünyasının her köşesinden Orta Asya’dan Balkanlara müziğin diliyle seyahat yaptırdığını söyledi.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi