Frigyadan esintiler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Frigyadan esintiler
A
a

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının ana sponsor olduğu, Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı'nda Eskişehir standı yoğun ilg

Sütiş Eskişehir
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının ana sponsor olduğu, Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı'nda Eskişehir standı yoğun ilgi gördü.
 
Fuarın açılışında Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Frigyadan Esintiler” defilesi izleyenlerin beğenisini topladı. 240 metrekarelik alanda Eskişehir'in tarihi ve kültürel alanlardaki çalışmaları anlatılırken yazılı ve görsel sunumlar yapılarak fuar ziyaretçilerine Eskişehir'in yeraltı kaynakları ve yerüstü güzellikleri tanıtıldı. Vali Güngör Azim Tuna, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan ile birlikte gezdiği Eskişehir standında Yunus Emre, Nasreddin Hoca, Frig kralı ile Frig kraliçesini temsil eden animatörler kenti ve büründükleri karakterleri tanıtan broşür ve kitapları vatandaşlara dağıttı.
 
TÜRKVİZYON ANLATILDI
 
Eskişehir Karikatür Müzesi'nde sergilenen 20 tablonun yer aldığı Eskişehir standında Eskişehir'deki Frig Yolu'na ait fotoğraflar ve Frig Yolu haritası hakkında da bilgiler verildi. Fuar boyunca cam ustası, kalsedon ustası ve lületaşı ustalarının çeşitli gösteriler yaparak ürünlerini sergileyecekleri Eskişehir standında, bu yıl ilk defa Eskişehir'de yapılacak olan Türkvizyon Şarkı Yarışması hakkında da bilgiler verildi. Travel Turkey İzmir 2013 Turizm Fuarı, 08 Aralık 2013 Pazar günü saat 19.00'da sona erecek. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi