Filistin gölgesinde Atatürk düşmanlığı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Filistin gölgesinde Atatürk düşmanlığı!
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) öğrenciler ve Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak’ın katılımıyla gerçekleştirilen Filistin’e destek yürüyüşünde, Atatürk ve Kuvayı Milliyecilere hakaret eden ve vatana ihanet nedeniyle idam edilen İskilipli Atıf ile yine Atatürk’e ‘deccal’ diyen Said Nursi övüldü. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü'nde İlahiyat Fakültesi ve diğer öğrencilerin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Camii avlusunda başlayan yürüyüşe ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak da katıldı. Kalabalık grup sloganlar ve tekbirler eşliğinde, kurulan ESOGÜ “Rim” Nöbet Çadırı’nın önüne kadar yürüdü. 

TEKBİRLERLE YÜRÜDÜLER

Burada basın açıklamasını gerçekleştiren TÜGVA Eskişehir İl Üniversiteler Koordinatörü Serdar Bayraktar, “Dünya genelinde barış ve insan haklarına yönelik tehditlerin arttığı bir dönemde, Filistin'de yaşanan trajik olaylar bizi derinden etkilemektedir. İsrail’in Filistin'deki sivillere yönelik uyguladığı zulüm ve işkence, insanlığın vicdanını sarsmaktadır. Biz, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri olarak, bu zulme karşı sessiz kalmayacağımızı ve adaletsizliğe karşı duracağımızı kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Filistin halkı yallardır işgal altında yaşamakta ve temel insan haklarından mahrum bırakılmaktadır” dedi.

“ŞAPKANIN EĞMEDİĞİ ADAMLAR”

Bayraktar konuşmasında Atatürk’e, Kuvayı Milliyecilere hakaret eden ve vatana ihanet nedeniyle idam edilen İskilipli Atıf ile yine Atatürk’e ‘deccal’ diyen Said Nursi’ye atıfta bulunarak, “Bizler ki, Kudüs'ün Selahaddinleri, Malazgirt'in Alparslanları, İstanbul’un Ulubatlıları, Mısır’ın Hasan el Bennaları, Körfez Kartalı Şeyh Şamilleri, Amerika kıtasının Malik el Şahbazları, Fatih'in ordusunun metinleri, Çanakkale'nin Seyit Onbaşıları, Çanakkale'nin Seyit Onbaşıları, şapkanın eğmediği adamları, İskilipliler, Said-i Nursi, ilâhi devrin savunan adamı Erbakanları, dünyanın besten büyük olduğunu kanıtlayan lider Recep Tayyip Erdoğanlarıyız” ifadelerini kullandı. Bayraktarın konuşması sık sık tekbirlerle bölündü.

REKTÖR ÇOLAK TEŞEKKÜR ETTİ

Basın açıklamasının ardından konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, “Ben de her şeyden önce Filistin'de yaşananları hep beraber üzüntüyle izliyoruz. Dünya bu konuda ayağa kalktı. Türkiye'deki üniversiteler ayağa kalktı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencilerine de bu duyarlılığı gösterdikleri için, bugün yapmış oldukları bu organizasyon için, emekleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kaynak : M. ANIL AKSOY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi