Eskişehir'i bekleyen büyük sorun: Sadece 4 gün kaldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'i bekleyen büyük sorun: Sadece 4 gün kaldı!
A
a

1 Temmuz 2024'ten itibaren kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor. Bu durum, Eskişehir'de ve tüm Türkiye'de kira fiyatlarında büyük bir artışa yol açması bekleniyor. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, bu artışın kiracıları zor durumda bırakacağını ve aile yapılarını bile bozabileceğini söylüyor.

Sütiş Eskişehir
Kirada yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz itibarıyla son bulacak.  Yeni dönemde kira fiyatlarında büyük bir artış yaşanacağını söyleyen Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, “Gerçek enflasyon meydana çıkacak. Bu durumun aile yapılarının bozulmasına kadar gideceğini düşünüyorum. Kira fiyatlarını gördükten sonra düğünlerini erteleyen gençler var” ifadelerini kullandı.

Kiralık konutlarda yüzde 25’lik zam sınırlaması temmuz ayında sona erecek. Kira artış sınırının kaldırılmasıyla birlikte ev sahibi ve kiracılar arasında yeni bir dönem başlayacak.Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, yeni dönemde kiracıların yaşam şartlarının iyice zorlaşacağını söyledi. Kira artışlarının ne kadar olacağını ön göremediklerini söyleyen Çelik, “Bir apartman dairesi 25 bin liraya kiraya verildiğinde komşusu da o bedele verecek. Bu da kiracıları vuracak. Gerçek enflasyon meydana çıkacak. Piyasadaki dönen fiyatlar gerçek fiyatlar olacak. Bu durum da kiracı ile ev sahibi arasında daha çok kavgalara, komşuluk ilişkilerinin bozulmasına hatta aile yapılarının bozulmasına kadar gideceğini düşünüyorum. Çünkü geçim sıkıntısı, ev sıkıntısı aile direkt ailelere yansıyor, bunu görüyoruz. Bundan dolayı ben de çok endişeliyim” dedi.

1+1 DAİRELER 10 BİN TL

Eskişehir’de kiralık ev sorununun şimdiden başladığının altını çizen Çelik, “Okulların açılmaması rağmen meslektaşlarımızda evlerin kalmadığını görüyoruz. 1+1 evlerin bile 10 bin liradan başladığını görüyoruz. Okullar açıldığında bu fiyatlar nerelere kadar varacak tahmin edemiyorum. Allah kiracıların yardımcısı olsun. Devletimiz çeşitli çözümler üretiyorlar. Vergi çıkacak deniyor. Vergi çıkarsa enflasyonu da körükleyecek. Çünkü ev sahipleri o vergiyi kiraya yansıtacak. Dolayısıyla çıkacak vergi yine kiraların yükselmesine sebep olacak. Yeni evlenecek kişiler bizi arıyor. Kira fiyatlarını gördükten sonra düğünlerini erteleyen gençleri görüyorum. ‘Daha sonra yapalım’ diye düşüncelere kapılıyor gençler. Buna bir el atıp, fiyatlara bir çare bulunması gerekir diye düşünüyor” şeklinde konuştu.
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - M. ANIL AKSOY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi