Eskişehir'de CHP Kadın Kolları'nın yeni başkan adayı belli oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de CHP Kadın Kolları'nın yeni başkan adayı belli oldu!
A
a

İki dönemdir CHP’den Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği yapan, daha öncede Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulunan Sibel Yeşildal, CHP İl Kadın Kolları Başkanlığına aday oldu.

Sütiş Eskişehir
CHP İl Binası'nda açıklama yapan  Sibel Yeşildal, "Kadınların siyasette daha aktif rol almasını sağlamak, kol kola, yan yana, bu ülkeyi aydınlık günlere ulaştırmanın mücadelesine kaldığımız yerden devam etmek için, iktidarın kadın kimliği ve bedeni üzerinden gerçekleştirdiği politikalara karşı çıkmak, yıllardır kadının kıyafeti üzerinden yürütülen anlamsız tartışma ve uygulamalara bir yenisinin daha eklenmesini istemediğim için adayım" ifadelerine yer verdi.

"ŞEHRİMİZİN KADINLARI HAKLARININ BİLİNCİNDEDİR"

14 Temmuz’da, Taşbaşı Kırmızı Salon’da gerçekleşecek olan CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Kongresi’ne davette bulunan Yeşildal, adaylığını şu sözlerle açıkladı: "3 ay önce bir yerel seçim geçirdik. Bu seçim ülkemize dair umudumuzun arttığı, adım adım iktidara yaklaştığımız bir yerel seçimdi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Eskişehir’de de başarılı bir sonuç aldık. CHP Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de söylediği gibi bu seçimlerde büyük Türkiye’de haritamızı kırmızıya boyadık. Bu süreçte gece gündüz çalışan, emek veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde laik, demokratik, hukuk devletinin ve kadın erkek eşitliğinin temelleri oluşturulmuş devrimlerini, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da çağdaşlaşma yolunda ışık tutmak amacı ile devam ettirmek ve ülkemizi hep ileriye taşıyabilmek için Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir il Kadın Kolları Başkanlığı’na adayım. Adayım çünkü; kadınların siyasette daha aktif rol almasını sağlamak, kol kola, yan yana, bu ülkeyi aydınlık günlere ulaştırmanın mücadelesine kaldığımız yerden devam etmek için, iktidarın kadın kimliği ve bedeni üzerinden gerçekleştirdiği politikalara karşı çıkmak, yıllardır kadının kıyafeti üzerinden yürütülen anlamsız tartışma ve uygulamalara bir yenisinin daha eklenmesini istemediğim için... Adayım çünkü; Eğitim’den Sağlığa, Ekonomiden sosyal yaşantıya kadar her şey içinden çıkılmaz hale gelmişken, bir çıkış yolu bulmak için, ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partimizi iktidar yapmak için... Şehrimizin kadınları haklarının bilincindedir ve Eskişehir’den tüm kadınlar olarak ses verip gücümüzü göstereceğimizden eminim. Önümüzdeki süreçte, tüm kadın üyelerimiz ile birlikte el ele, gönül gönüle vererek partimizi, şehrimizde çok daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum."
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ MUHABİRİ - SÜMEYRA BALCI
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi