Bir utançtan kurtulduk

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in uzun uğraşları netice verdi ve Türkiye gri listeden çıktı. Ne demek gri liste? Uluslararası bankacılık sisteminde ülkeler üç ayrı listede bulunuyor.

29 Haziran 2024 07:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in uzun uğraşları netice verdi ve Türkiye gri listeden çıktı. Ne demek gri liste? Uluslararası bankacılık sisteminde ülkeler üç ayrı listede bulunuyor. Beyaz listedekiler uluslararası kanunlara uyan ülkeler. Kara liste ise terör ve mafya kara parasını aklayan ülkelerin listesi oluyor. Kara ve ak liste arasında ise gri liste var. Bu ülkeler kara para aklama konusunda kuşku uyandıran ülkeler.
Maalesef AK Parti Türkiye’si gri listeye alınmıştı. Dolayısıyla ne kredi alabiliyorduk ne de diğer bankacılık işlerini rahat rahat yerine getirebiliyorduk. Üstelik gri listede olmamızın getirdiği utanç da cabasıydı.
Böylece ülkemizin üzerindeki bir utanç kalkmış oldu.
Sayın Mehmet Şimşek vergileri artırıp, önümüzdeki genel seçimlerin bütçesini toplamaktan başka yaptığı bir şey yok. Ancak Türkiye’nin gri liste utancından kurtarılması, şimdiye kadarki en büyük başarısıdır.
Duruma bakar mısınız? Zaten olmamamız gereken bir utanç listesinden çıktığımız için seviniyoruz.

Ekmek parası bile dert oldu

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın sağladığı katkılarla Beylikova'da Halk Ekmek hizmeti başladı. İlçe merkezindeki iki ortak noktada satışa sunuldu.
Ekonomik krizler etkilerini ilk olarak büyük şehirlerde hissettirir. Daha sonra küçük şehirlere yansımaları olur. Küçük ilçe ve köylere ise en son etki eder. Beylikova 7 bin nüfusu olan küçük bir ilçe. Ancak yaşadığımız kriz öyle büyük ki, küçük ilçelerde bile hissediliyor. 
Maalesef ülkemizde ekmek parası bile dert oldu. Büyükşehir ve ona halk ekmek konusunda yardımda bulunan Beylikova belediyelerini kutlarız. Çok önemli bir hizmette bulundular.

Sizden elektrik alamıyoruz

1 temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere elektriğe yüzde 38 zam yapıldı. Bu millete bu kadar yüklenilmez. Hemen her güne yeni bir zam haberiyle başlıyoruz. Ancak enerjiye gelen zam demek, hemen her şeye yeniden zam gelmesi anlamına geliyor. Şimdi tramvaydan, suya, yediğimiz ekmekten, giydiğimiz kıyafete kadar her şeye zam gelecek.
Üstelik millet olarak yaptığımız fedakarlıkların bir olumlu sonuç vereceğini de düşünmüyoruz. Sonuç olarak AK Müteahhitler servetlerine servet katmaya devam ediyor. Sevgili hükûmetimiz kusura bakmasın ancak, millet olarak kendilerinden pek elektrik alamıyoruz. Hele bu elektrik zammından sonra.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi