Eskişehir'de Engelsiz Sokak Festivali dolu dolu geçti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Engelsiz Sokak Festivali dolu dolu geçti
A
a

ngelsiz yaşamın önemine dikkat çekmek amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelsiz Sokak Festivali düzenlendi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’in Adalar bölgesinde gerçekleştirilen festivale birçok dernek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce katıldı.

Festival, Ulus Anıtı'ndan Adalar’a kadar yapılan bir yürüyüşle başladı. Yürüyüşün sonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce açılış konuşmasını yaptı. Başkan Ünlüce konuşmasında, “Engellilerin en çok ihtiyacı olan şey sokaklarda var olabilmek. Sokakları onlar için yaşanabilir hale getirmek. Eskişehir, bu anlamda gerçekten başarılı bir belediye. Yılmaz Büyükerşen’in seçildiği günden itibaren ortaya koyduğu vizyonu bizler de devam ettirerek engelsiz vatandaşlarımız için en yaşanabilir kent olma iddiamızı sürdürüyoruz ve hep sürdüreceğiz. Belki bize Eskişehir’de yaşadığımız için çok doğal geliyor ama şehir dışından gelen vatandaşlarımız 'gerçekten engelsiz dostu bir şehir burası' dediğinde bizler çok büyük gurur duyuyoruz. Bildiğiniz üzere otobüslerimiz, tramvaylarımız, sokaklarımız, caddelerimiz ve kaldırımlarımız engelli yaşamına uygun hale getirildi. Eşit bir dünya için engelli otobüsümüz ve servisimiz yine sizlerin hizmetinde. Zihinsel Engelli Gündüz Bakımevi’nde vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi