Yaz tatiline hazır mısınız: İşte Eskişehir'deki bavul fiyatları...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yaz tatiline hazır mısınız: İşte Eskişehir'deki bavul fiyatları...
A
a

Yaz sezonu ve artan seyahat ihtiyaçları ile birlikte Eskişehir'de de bavul satışları da hız kazandı. Fakat bu yıl, enflasyonun etkisiyle bavul fiyatlarında da önemli bir artış gözlemlenmekte. Geçen seneye göre bavul fiyatları yaklaşık %40 oranında yükselmiş durumda. Bu durum, satışlarda da düşüşe neden oluyor.

Sütiş Eskişehir
Yaz sezonuyla birlikte Eskişehir'de de bavul satışları da başladı. Enflasyonun etkisiyle bu yıl fiyatların yükseldiğini ve satışların düştüğünü söyleyen esnaf, evlerine dönen öğrencilerin ardından yaz tatiline gelecek gurbetçileri bekliyor.

Valizler 450 liradan başlıyor 4 bin liraya kadar çıkıyor

Eskişehir’de uzun yıllardır esnaflık yapan Salih Çakan, valiz fiyatlarını geçen seneye oranla yaklaşık yüzde 40 oranında zamlandığını söyledi. Kalite ve çeşit açısından çok farklı seçenekler olduğunu belirten Çakan,  “Geçen seneye göre enflasyondan dolayı zamlar var. Fiyatlar baya yükseldi. Geçen seneki adetleri satamıyoruz. Yazın gurbetçiler geliyor, üniversite öğrencileri de gidiyor. Böylece satışlarımız artıyor. Kalite ve çeşit çok olduğundan her bütçeye uygun valiz bulunabiliyor. Türkiye’de şu anda yüzde 60’lık bir enflasyon var. Valizde de yüzde 40’lık bir fiyat artışı mevcut. Valizler 450 liradan başlıyor 4 bin liraya kadar valiz mevcut. Ortalama olarak, herkesin kullanabileceği bir valiz bin ila bin 500 lira arasında değişiyor” dedi. Vatandaşların seyahat şeklinde göre valiz seçmesi gerektiğini söyleyen Çakan, “Uçakla seyahat edecekler için silikon valizleri öneriyoruz.  Silikon valizlerde kırılma olasılığı yok. Silikon esnek bir malzeme olduğu için valiz kesinlikle kırılmıyor. Otobüsle, kendi arabalarıyla ya da trenle seyahat edenler ise fiber ürünleri öneriyoruz” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - M. ANIL AKSOY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi