Hem hava yakıyor hem de fiyatlar: Dondurma ve suya tepki büyük

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hem hava yakıyor hem de fiyatlar: Dondurma ve suya tepki büyük
A
a

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen ürünler arasında dondurma ve su yer alıyor. Fakat bu yıl, enflasyonun etkisiyle bu ürünlerin fiyatları da önemli ölçüde artmış durumda. Bu durum, vatandaşların serinleme keyfini de kaçırmaya başladı.

Sütiş Eskişehir

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen ürünlerden olan dondurma ve su, fiyatlarıyla bu sene de cep yakmaya devam ediyor. Geçen seneye göre önemli ölçüde artan fiyatlar, vatandaşların keyfini de kaçırıyor.

Dondurma Fiyatları Uçtu

Lezzetli bir dondurma keyfi için cebinizden daha fazla para ayırmanız gerekiyor. Külah dondurma fiyatları 5 liradan başlayıp 20 liraya kadar çıkabiliyor. Kup dondurma fiyatları ise 10 liradan başlayıp 30 liraya kadar uzanıyor. Geçen seneye göre dondurma fiyatlarında ortalama %50 civarında bir artış gözlemlenmekte.

Su Fiyatları da Geride Kalmadı

Susuzluğu gidermek için tercih edilen suyun fiyatı da artan ürünler arasında yer alıyor. 1 litrelik pet su fiyatları 2 liradan başlayıp 5 liraya kadar çıkabiliyor. Gazlı içecek fiyatları ise 5 liradan başlayıp 10 liraya kadar uzanıyor. Su fiyatlarında da geçen seneye göre ortalama %30 civarında bir artış söz konusu.

Vatandaş Tepkili

Dondurma ve su fiyatlarındaki artış, vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılanıyor. Birçok vatandaş, bu ürünlerin temel gıda maddesi olduğunu ve fiyatların daha makul olması gerektiğini savunuyor.

Kaynak : MUHABİR - EFE EMRE ÖZBEY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi