Ezgilerle Anadolu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ezgilerle Anadolu
A
a

Halkbilim Araştırmaları Merkezinin düzenlediği Anadolu Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi iş birliği çerçevesinde verilen "Ezgilerle Anadolu" konseri

Sütiş Eskişehir
Halkbilim Araştırmaları Merkezinin düzenlediği Anadolu Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi iş birliği çerçevesinde verilen "Ezgilerle Anadolu" konseri müzikseverlerle buluştu. Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde Türkiye'nin dört bir yanından ezgiler seslendirildi.
 
Halkbilim Araştırmaları Merkezi Türk Halk Müziği Birim Sorumlusu Öğr. Gör. Erdal Uludağ, Anadolu Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı ve Uludağ Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen konser hakkındaki düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: "Geçen sene Uludağ Üniversitesinde Karadeniz türkülerinin yer aldığı bir konser verdik. Karadeniz bölgesinin coğrafi özelliklerini, müzikle ilgili bilgilerini ve kültürel özelliklerini yansıtan bir konserdi. Sinevizyon gösterisinin de yer aldığı konserde Karadeniz'in sazlarını, tulumunu ve kemençesini gösterdik. Bunun yanı sıra sahne mizansenlerimiz de yer aldı. Böylelikle Karadeniz'in etnik kökenlerini de sergilemiş olduk. Bu sefer ise Anadolu Üniversitesi ev sahipliği adı altında biz onları davet ettik. Mayıs ayında da tekrar Bursa'ya gideceğiz." (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi