Eskişehirlileri uyardı: Fiş vermeyen ve almayana ceza büyük!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirlileri uyardı: Fiş vermeyen ve almayana ceza büyük!
A
a

Hükümetin aldığı yeni karar, esnaf ve vatandaşlar için fiş kesme ve alma zorunluluğu getiriyor. Eskişehir'de Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ekrem Birsen, bu karara uygun hareket edilmesi gerektiğini belirterek, “Bu zorunluluğa uymak yalnızca esnafın değil, aynı zamanda vatandaşların da görevi oldu” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararla birlikte esnaf ve vatandaşlar için fiş kesme zorunluluğunun getirildiğini vurguladı. Birsen, hem satıcılar hem de alıcılar için cezai yaptırımların uygulanacağını belirterek, bu zorunluluğa uyulması gerektiğini ifade etti.

HERKESİ ETKİLEYECEK

Hükümetin aldığı yeni kararla, fiş kesmeyen ya da almayanlar için cezai yaptırımlar getirildiğine dikkat çeken Birsen, “Hükümetimizin bu sıkıntılı dönemde almış olduğu karar, hem esnaf ve sanatkarlarımızı hem de alışveriş yapan vatandaşlarımızı etkileyecek. Resmi Gazete’de cuma günü yayımlanan karara göre, fiş vermeyen ya da fiş almayanlar için cezai yaptırımlar uygulanacak. Bu karar doğrultusunda tüm esnaf, sanatkarlar ve ticaret erbaplarının kurallara uyması gerekmekte” diye konuştu.

KARARA UYGUN DAVRANIN

Esnaf ve sanatkarların bu karara uygun hareket etmelerinin öneminden bahseden Birsen, “Muhasebecilerinden ya da ilgili meslek odalarından detaylı bilgi alarak, cezai yaptırımlarla karşılaşmamak için bilinçlenmeleri gerekmekte. Bundan sonraki süreçte her türlü sorumluluk hem satıcıya hem de alıcıya ait olacak. Bu zorunluluğa uymak yalnızca esnafın değil, aynı zamanda vatandaşların da görevi oldu” dedi.
“Esnaf ve sanatkarlarımızın bu karara uyacağına ve tebliği yerine getirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerine inanıyorum” ifadelerini kullanan Başkan Birsen, “İnşallah, kimse cezai yaptırımlarla karşılaşmadan, hem müşterilerinin hem de kendi sorumluluklarını göz önünde bulundurarak işlemlerini gerçekleştirecek” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi