Eskişehirli vekil Yenidoğan çetesi skandalına o fotoğrafları örnek gösterdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli vekil Yenidoğan çetesi skandalına o fotoğrafları örnek gösterdi
A
a

SGK’dan günlük 8 bin TL almak için ihtiyacı olmayan bebekleri özel hastanelerin yoğun bakım servislerinde tutarak ölümlerine sebebiyet veren “Yenidoğan çetesi” skandalı ile ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, “Yaşadığımız, AK Parti hükümetlerinin yarattığı ahlaksızlığın mayalanmış bir halidir. En büyük sorumlusu hükümettir” dedi.

Sütiş Eskişehir
Haksız kazanç sağlamak için ihtiyacı olmayan bebekleri özel hastanelerin yoğun bakım servislerinde tutarak en az 12 bebeğin ölümüne yol açtığı belirtilen “Yenidoğan çetesi” soruşturması devam ediyor. Eskişehir'de, İYİ Parti 27.Dönem Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, Türkiye’yi sarsan skandal ile ilgili basın açıklamasında bulundu. İYİ Parti İl Başkanlığı’nda süreci özetleyen Kabukcuoğlu, çetenin devletteki makamlarla yakın ilişkide olduğunu belirterek, “Normal vatandaşı 100 metre yaklaştırmazlarken, onlarla içli dışlı... Kimler mi? Kimi ararsanız var. TBMM başkanı, MİT başkan, eski Cumhurbaşkanı yardımcısı, eski İçişleri Bakanları, siyasi parti kurmayı, eski cumhurbaşkanı… Sonra da bu kişiler hangi cesaretle sahte MİT tanıtım kartı taşıyor diye hayret ediyoruz. Devlet ricali ne karşılığı bu samimiyeti sağlıyorsa bu adam, Cumhuriyet Savcısını makamında tehdit etme küstahlığını gösterebiliyor. Görevi adalet dağıtmak olan sözüm ona bir avukat, soruşturmayı yapan Cumhıriyet Savcısına bazı tutukluları serbest bırakmazsa suikast düzenleneceği, ailesinin zarar göreceği tehdidinde bulunabiliyor” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK RANT KAPISI OLDU

Sektörden gelen biri olarak yaşananların ütopik olduğunu belirten Kabukcuoğlu, “Mutlaka bir kadamede patlak verir, bu kadar düzgün çalışamaz. Yolsuzluğa ilgililerin sessiz ve ilgisiz kalmaları muhtemeldir. Öylesine azgın bir çeteyle karşı karşıyayızki insane hayatından böcek hayatı gibi bahsediliyor, ilin adalet yetkilisini telefonla ve makamında tehdit etme küstahlığını gösteriyorlar. Bu kadar organize, bu kadar azgın çeteden yetkililer geç haberdar olduklarını söyleyeceklerse, ilinvalisinden, hizmetlisine herkes vicdan muhasebesi yapmak zorundakalır. Bir bireyin sağlığı hatta canı rant konusu olabilir mi? Bu hükümet maalesef işleri bu hale getirdi herşey kazanç kapısı oldu. Hükümet vatandaşın oyu hariç herşeyi özelleştirmek istiyor, sağlık sistemini de belli oranda özelleştirdi. Şehir Hastaneleri algısı altında, sağlık hizmetleri başlangıcın çok gerisine düşmüştür. Polikliniklerde, görüntüleme merkezleri önünde, ameliyathane önünde uzayıp giden hasta kuyrukları sözlerimin delilidir” şeklinde konuştu.

AHLAKSIZLIĞIN MAYALANMIŞ HALİ

Yaşananları “AK Parti hükümetlerinin yarattığı ahlaksızlığın mayalanmış bir hali” olarak nitelendiren Kabukcuoğlu, “Konunun, yaptığı uygulamalarla en büyük sorumlusu hükümettir. Bu skandal bir hükümeti kolayca iktidardan düşürür. Sayın Sağlık Bakanı bizzat siyasi sorumlusudur. Kömür ocağı yangınında, kömür ocağını su basmasında, İliç maden faciasında, sel basmalarında,imar aflarında, öğrencilerin sabah okula aç gelmelerinde, trenini raydan çıkmasında, trenlerin çarpışmasında, ilgili bakanlar pişkinlikle işlerine devam ettiler. Hatanı kabul edeceksin. Çünkü bakanlığında, en alt seviyede çalışan personelin, vatandaş karşısında kefili bakandır. Bakanlığın verdiği en küçük hizmet neyse onun vatandaşa karşı kefili bakandır. Bu mantık yerleşmediği sürece, en tepedeki amir hatayı iliklerinde hissetmedikçe, bu aksaklıklar maalesef devam eder gider ve bizler üzülüp dururuz, zaten yıllarca da başka bir şey yapmıyoruz” açıklamasını yaptı.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi