Eskişehir’e sanatçı akını

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’e sanatçı akını
A
a

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Türk Dünyası Bulmaca Gezisi” programının tanıtım kokteyline sanatçı akını o

Sütiş Eskişehir
2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Türk Dünyası Bulmaca Gezisi” programının tanıtım kokteyline sanatçı akını oldu. Kokteylde, BKM Oyuncuları Metin Yıldız, Metin Keçeci, Hadi Kahraman, Cenk Erenler ve çok sayıda davetli de hazır bulundu.
 
Eskişehir 2013 TDKB etkinliklerinin 2014 yılı sonuna kadar süreceğini ifade eden Vali Güngör Azim Tuna, kokteylde yaptığı konuşmada, “Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak yıl boyu yılsonuna kadar hatta 2014’e sarkacak bir başkentlik misyonumuz var. Gerek Eskişehir içinde bağlarımızı kuvvetlendirme de, gerekse Eskişehir’i ve kültürümüzü tüm dünyaya ve Türk dünyasına tanıtmada en iyi şekilde yerine getirmek, Eskişehir’imizi tanıtmak ve buraya yönelik farkındalık için her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz.”
Türk Dünyası Bulmaca Gezisi’ni deneyimli bir ekiple gerçekleştireceklerini belirten Vali Tuna, “Eskişehir olarak, 2 Eylül münasebetiyle ilimizde interaktif bir şekilde katılarak güzel bir organizasyona imza atacağız ve sesimizi herkese duyuracağız” dedi.
 
SEVİLEN SANATÇILAR
 
Organizasyon için Eskişehir’e gelen konuk sanatçıları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, “Bizlere güç veriyorlar renk katıyorlar kendilerini ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Burada Eskişehir ailesi olarak en iyi şekilde bundan 91 yıl önce kurtuluş savaşının kazanılmasında çok önemli bir oynamış olan Eskişehirliye yaraşır şekilde hem anma törenleri icra edeceğiz hem de zevkli ve heyecanlı bir yarışmaya ev sahipliği yapacağız. 2 Eylül akşamı Zara konseriyle birlikte yarışmayı sonuçlandırarak, ödülleri vereceğiz. Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak bundan sonraki süreçte Eskişehir’e kazandıracağımız hem kalıcı eserlerle, hem de insanımızın zihninde iz bırakacak etkinliklerimizle Türk Dünyası Kültür Başkentliğini en iyi şekilde icra etmeye sizlerle beraber devam edeceğiz” diye konuştu. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi