Eskişehir Demirspor başarılı öğrencilerini olimpiyatlara hazırlıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Demirspor başarılı öğrencilerini olimpiyatlara hazırlıyor!
A
a

Eskrim sporunda ilimizi başarılı sporcularıyla temsil eden Eskişehir Demirspor, yine 2 başarılı öğrencisini 2028 Olimpiyatları’na hazırlıyor. Uras Macit ve Burak Efe Emiroğlu, haftanın neredeyse her günü aralıksız çalışarak ilimize ve ülkemize gurur yaşatmak istiyor.

Sütiş Eskişehir
Eskrim sporunda son olarak Elif Zeren Eşsiz ile göğsümüzü kabartan Eskişehir Demirspor, şimdi aynı gururu Uras Macit ile yaşamak istiyor. Uras bu spora nasıl başladığından ve hedeflerinden ESGROUP Spor Servisinden Duhan Berk Ötsukarcı’ya bahsetti.  2007 doğumlu genç sporcu, “Bu spora beni annem yönlendirdi. Ben de yeteneğimin olduğunu fark ettim. Bunun üzerine antrenmanlara gide gele bu sporu iyice sevmeye başladım. 9 yaşından beri bu spor ile uğraşıyorum amacım 2028’de Los Angelas’ta başarılı bir turnuva geçirerek kendimi dünyaya tanıtmak. Haftanın her günü aralıksız çalışıyorum” dedi.

Televizyonda gördüm

Demirspor’un bir diğer başarılı sporcusu Burak Efe Emiroğlu da tıpkı Uras gibi 2028 Olimpiyatları’na hazırlanıyor. Eskrim sporunu televizyonda yayınlanan James Bond filminden gördüğünü ve çok hoşuna gittiğini ifade eden Burak Efe, “İlk önce televizyonda gördüm, sonra ben de anneme söyledim ve beni kırmayarak eskrime yazdırdı. 8 yaşından beri aktif olarak antrenmanlarımı yapıyor ve çeşitli müsabakalara katılıyorum. Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazanmak en büyük hayalim. Fakat masraflarımızı biz karşılıyoruz ve destek bulamıyoruz. Bizim gibi sporculara destek olunmasını rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Birbirleriyle çalışıyorlar

Eskişehir Demirspor’da Burak Efe Emiroğlu ve Uras Macit, 2028 Olimpiyatları’na hazırlanırken hem birbirlerine destek olurken hem de rakip oluyor. Çocukluklarından beri birbirleriyle çalışan 2’li aynı zamanda da yakın arkadaş. Genç yetenekler, bu zorlu süreçte birbirlerinin eksikliklerini en iyi şekilde kapatmaya çalıştıklarını belirttiler. Öte yandan sporcuların üstünde büyük emeği olan eskrim sporunun deneyimli antrenörü Hakan Özden, sporcularının çok sıkı çalıştıklarını ve bu şekilde çalışmaya devam ederlerse mutlaka hedefledikleri başarıyı yakalayacaklarını ifade etti.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi Muhabiri - Duhan Berk Ötsukarcı
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi